Ελλάδα

Εμβόλιο Novarax: Φεβρουάριο και Μάρτιο θα διανεμηθεί στην Ελλάδα

Πότε έρχεται η πρώτη παρτίδα και ποια η δράση του

Parallaxi
εμβόλιο-novarax-φεβρουάριο-και-μάρτιο-θα-δια-702621
Parallaxi

Η χώρα μας αναμένεται να παραλάβει το εμβόλιο της Novavax μέσα στον Φεβρουάριο και στον Μάρτιο, σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους.

Αναλυτικότερα, ανέφερε πως ο αριθμός των εμβολιασμών ανέρχεται στους 19.400.000 ενώ 7.330.000 έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους.

Αναφερόμενος στον κατ’ οίκον εμβολιασμό, υπογράμμισε ότι 110.000 πολίτες έχουν κάνει αίτηση ώστε να εμβολιαστούν στο σπίτι ενώ συγχρόνως οι αρμόδιοι φορείς έχουν προγραμματίσει τουλάχιστον μία δόση σε 75.000 ανθρώπους.

Η πρώτη παρτίδα του εμβολίου θα διανεμηθεί στις 21 Φεβρουαρίου και πρόκειται να ανοίξουν συγκεκριμένα κέντρα.

«Ίσως η άφιξη του Novavax να είναι καλή είδηση για όσους φοβούνται τα εμβόλια με τη γενετική συμμετοχή του mRNA και οι οποίοι ίσως πεισθούν και εμβολιαστούν με το πρωτεϊνικό αυτό εμβόλιο», ανέφερε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου.

Το συγκεκριμένο εμβόλιο της Novavax χρησιμοποιεί διαφορετική τεχνολογία από εκείνα των Pfizer-BioNTech, AstraZeneca, Moderna και J&J.

Βάσει δύο διαδεδομένων ερευνών, το εμβόλιο αυτό είναι κατά 90% αποτελεσματικό καθώς και ειδικό στο να προκαλεί ανοσολογική απόκριση κατά της Όμικρον.

Δείτε επίσης:

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα