Ένα δεκαπεντάχρονο παιδί είναι το πρόσωπο της χρονιάς

Η 15χρονη Gitanjali Rao, η "ευφυής" νεαρή επιστήμονας και εφευρέτης

Parallaxi
ένα-δεκαπεντάχρονο-παιδί-είναι-το-πρό-693192
Parallaxi
ΠΗΓΗ: Time

Το πρόσωπο της χρονιάς αναδείχθηκε από το περιοδικό Time η 15χρονη Gitanjali Rao, η “ευφυής” νεαρή επιστήμονας και εφευρέτης, η οποία με την βοήθεια της τεχνολογίας εργάστηκε για την αντιμετώπιση προβλημάτων όπως του μολυσμένου πόσιμου νερού αλλά και του διαδικτυακού εκφοβισμού.

Η Gitanjali κατάφερε να ξεχωρίσει ανάμεσα σε 5.000 νεαρούς/νεαρές Αμερικανούς/Αμερικανίδες, ηλικίας 8-16 χρόνων, και μίλησε για την επιθυμία της να δημιουργήσει μία παγκόσμια κοινότητα νεαρών επιστημών με στόχο την καταπολέμηση των σοβαρών προβλημάτων στον κόσμο.

Η νεαρή από το Ντένβερ του Κολοράντο, έχει εφεύρει νέες τεχνολογίες σε μια σειρά πεδίων, συμπεριλαμβανομένης μιας συσκευής που μπορεί να εντοπίσει τον μόλυβδο στο πόσιμο νερό και μια εφαρμογή και επέκταση του Chrome, με το όνομα Kindly, που χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για τον εντοπισμό περιεχομένου εκφοβισμού στον κυβερνοχώρο.

«Ο στόχος μου έχει αλλάξει πραγματικά, όχι μόνο από τη δημιουργία των δικών μου συσκευών για την επίλυση των προβλημάτων του κόσμου, αλλά για να εμπνεύσω και άλλους να κάνουν το ίδιο. Επειδή, από προσωπική εμπειρία, δεν είναι εύκολο όταν δεν βλέπεις κανέναν άλλο σαν κι εσένα να το κάνει. Γι’ αυτό θέλω πραγματικά να στείλω αυτό το μήνυμα: Αν μπορώ να το κάνω, μπορείτε να το κάνετε και εσείς και οποιοσδήποτε μπορεί να το κάνει» δήλωσε η ίδια.

Ο θεσμός “Person of the year” (πρόσωπο της χρονιάς), ξεκίνησε το 1927 από το περιοδικό Time, με στόχο την ανάδειξη του προσώπου με τη μεγαλύτερη επίδραση στον κόσμο κατά τη διάρκεια της χρονιάς.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα