Ελλάδα

Ένα κρούσμα σε εστιατόριο της Νικήτης θέτει το χωριό σε συναγερμό

Προσπάθεια ιχνηλάτισης από το Δήμο-Σιωπή από τον ΕΟΔΥ

Parallaxi
ένα-κρούσμα-σε-εστιατόριο-της-νικήτης-639942
Parallaxi

Νικήτη

Ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα σε υπάλληλο εστιατορίου στην παραλία της Νικήτης έχει δημιουργήσει αναστάτωση στο χωριό. Συγκεκριμένα την προηγούμενη Τρίτη υπάλληλος στο κατάστημα εστίασης νόσησε από τον κοροναϊό και έκανε το τεστ σε ιδιωτικό εργαστήριο. Τα αποτελέσματα βγήκαν το Σάββατο και ήταν θετικά. Ο υπάλληλος τέθηκε σε καραντίνα. Συγγενικό πρόσωπο όμως του υπαλλήλου που εργάζεται στο δήμο της Νικήτης πήγε κανονικά στη δουλειά του την Δευτέρα χωρίς να ενημερώσει το δήμαρχο Σιθωνίας.

Ο δήμαρχος κ. Κυπαρίσσης Ντέμπλας με τον οποίο επικοινωνήσαμε επιβεβαίωσε το γεγονός διαβεβαιώνοντας μας ότι μόλις το πληροφορήθηκε υποχρέωσε τον υπάλληλο να αποχωρήσει για προληπτικούς λόγους καθώς και όλους τους υπαλλήλους του τμήματος που εργαζόταν και να προβούν σε τεστ τα οποία χθες βρήκαν αρνητικά. Ξεκίνησε ένας αγώνας δρόμου από την πλευρά του δήμου για επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ καθώς αυτή τη στιγμή στο χωριό παραθερίζουν χιλιάδες τουρίστες συν τους μόνιμους κατοίκους του.

Όμως όπως μας πληροφόρησε ο δήμαρχος και δεν είναι ο μόνος στην Ελλάδα που καταμαρτυρεί κάτι τέτοιο, η επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ ήταν εξαιρετικά δύσκολη και οι πληροφορίες αδύνατον να διασταυρωθούν ώστε να δοθούν και οδηγίες για την αντιμετώπιση του περιστατικού.

Από το εστιατόριο πληροφορηθήκαμε ότι ο νεαρός υπάλληλος τέθηκε από την πρώτη στιγμή σε καραντίνα και δεν επέστρεψε έκτοτε στη δουλειά του ενώ άλλος υπάλληλος δεν έχει νοσήσει.

Επειδή όμως οι φήμες για διασπορά και άλλα κρούσματα έχουν ανησυχήσει την τοπική κοινωνία γίνεται προσπάθεια επαλήθευσης των πληροφοριών που κυκλοφορούν.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα