Featured

Ένας χρόνος απόψε από τη φονική καταιγίδα στη Χαλκιδική

Πέρσι σαν απόψε μια απίστευτη τραγωδία εξελίχθηκε στη Χαλκιδική.

Parallaxi
ένας-χρόνος-απόψε-από-τη-φονική-καταιγ-464807
Parallaxi

10 Ιουλίου 2020. Ένας χρόνος από την υπερκυτταρική καταιγίδα στην Χαλκιδική

Το meteo επεσήμανε την ανάγκη η ανάγκη για αποτελεσματικές μεθόδους πρόγνωσης και παρακολούθησης των καιρικών φαινόμενων

Συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την υπερκυτταρική καταιγίδα στη Χαλκιδική που άφησε πίσω της σημαντικότατες ζημιές και κόστισε τη ζωή σε 7 ανθρώπους. Το φαινόμενο εκδηλώθηκε το βράδυ της Τετάρτης 10 Ιουλίου 2019. Στο βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζονται κάποια από τα κυριότερα χαρακτηριστικά της, τα οποία συνοπτικά είναι:

Πολύ μεγάλη οριζόντια διάμετρος της καταιγίδας (~160 Km) Κορυφές νεφών άνω των 13 Km Ισχυρότατες ριπές ανέμου που έφτασαν τα 132 Km/h Εντυπωσιακή πτώση της θερμοκρασίας, που έφτασε τους 7 περίπου βαθμούς σε 10 λεπτά Σημαντική κεραυνική δραστηριότητα

Τι είχε συμβεί όμως πέρσι σαν απόψε; Ας θυμηθούμε: 

Αρμαγεδώνας χτύπησε απόψε τη Χαλκιδική. Το μπουρίνι που εκδηλώθηκε γύρω στις δέκα αφήνει πίσω του ανυπολόγιστες ζημιές αλλά και ανθρώπινες ζωές που χάθηκαν στο νερό. Πληροφορίες μιλούν για πέντε ή έξι νεκρούς, χωρίς να έχουν επιβεβαιωθεί. Νεκροί υπάρχουν στη Σωζόπολη, την Ποτίδαια, τα Νέα Πλάγια. Μια 54 χρονη γυναίκα, ένας 39 χρονος άνδρας και ο γιος του, ένα παιδί 2 χρόνων, που πλακώθηκαν από δέντρο, και ένα ζευγάρι σε τροχόσπιτο, τσεχικής καταγωγής, επιβεβαιωμένα. Η γυναίκα πλακώθηκε από στέγη του σπιτιού της που έπεσε πάνω της. Υπάρχει και ένας ψαράς αγνοούμενος στη Ν. Καλλικράτεια.

Κολώνες (στα Πετράλωνα) που έπεσαν, δέντρα, ομπρέλες και εξοπλισμός από καλοκαιρινά μαγαζιά, διακοπές ρεύματος σε όλο το μήκος της ενδοχώρας μέχρι τα Μουδανιά, αλλά και τη Σιθωνία και την Κασσάνδρα εδώ και δυο ώρες. Μεγάλες καταστροφές αναφέρονται και στην Ακτή Ζωγράφου. Ανεμοστρόβιλοι χτύπησαν τις Φώκιες, την Ποτίδαια, τη Σωζόπολη και τα Φλογητά. Είκοσι τουλάχιστον άνθρωποι απεγκλωβίστηκαν στην Σιθωνία. Διακοπές τηλεφώνων παρατηρούνται σε πολλές περιοχές.  Ο νομός κηρύχθηκε πριν λίγο σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Διαβάστε επίσης:

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα