Ελλάδα

”Ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων στη Θεσσαλονίκη”

Προειδοποίηση Σουρβίνου για νέες μεταλλάξεις του ιού.

Parallaxi
ενδεχόμενο-λήψης-νέων-μέτρων-στη-θεσ-680074
Parallaxi
εικόνα: Sakis Tb

Συναγερμός έχει σημάνει στην κυβέρνηση μετά την χθεσινή ”έκρηξη” κρουσμάτων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Ο καθηγητής Κλινικής Ιολογίας στο πανεπιστήμιο της Κρήτης, Γιώργος Σουρβίνος άφησε ανοιχτό ενδεχόμενο να ληφθούν νέα μέτρα για να αποφευχθεί η εκτίναξη κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη.

Μιλώντας σε εκπομπή του Σκαϊ ο κ. Σουρβίνος ανέφερε:  «Υπάρχει καθημερινά αυξητική τάση στα κρούσματα σε περιοχές που είναι στην κόκκινη ζώνη είτε έχουν δυναμική από πορτοκαλί να μπουν σε κόκκινη. Αύξηση κρουσμάτων οδηγήσει σε αυξημένες νοσηλείες και εισαγωγές σε ΜΕΘ. Δεν έχουμε φτάσει ακόμα στο τρίτο κύμα, είμαστε σε προσπάθειες σταθεροποίησης του δεύτερου κύματος»

Σχετικά με τις μεταλλάξεις τόνισε: «Ενδεχομένως να υπάρξουν κι άλλες μεταλλάξεις, δίνουν το πλεονέκτημα στον ιό να αυξήσει τη μεταδοτικότητά του» εκτίμησε δε.

O καθηγητής Παθολογίας Λοιμώξεων Αθανάσιος Σκουτέλης σχετικά με τα τα εμβόλια σημείωσε: «Ήδη από την εποχή των εμβολιασμών της γρίπης η κάλυψη σε εμβόλια ήταν πολύ μικρή στο υγειονομικό προσωπικό και υπήρχε το ερώτημα της υποχρεωτικότητας. Τα εμβόλια καλύπτουν και τις μεταλλάξεις. Πέραν των εμβολίων όμως, υπάρχουν και τα μέτρα που πρέπει να εφαρμόζουμε» πρόσθεσε ο κ. Σκουτέλης.

Δείτε επίσης: 

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα