Ελλάδα

«Ενδιαφερθείτε για μας» – Η έκκληση των διασωθέντων της Οξυάς

Ο ιερέας της μονής Αγίας Τριάδος στο χωριό είπε πως «δεν έχουμε ξαναδεί τέτοια καταστροφή».

Parallaxi
ενδιαφερθείτε-για-μας-η-έκκληση-τ-660317
Parallaxi

Οι πρώτοι απεγκλωβισθέντες από τη μονή Αγίας Τριάδας στην περιοχή της Οξυάς έφτασαν στο Μουζάκι. Πρόκειται για μία έγκυο γυναίκα μαζί με το παιδί της και έναν ιερέα της μονής.

Σε δηλώσεις της η γυναίκα, που κρατούσε στα χέρια το παιδί της, είπε ότι είναι συνηθισμένοι στην περιοχή από ακραία καιρικά φαινόμενα. «Είμαστε συνηθισμένοι σε αυτές τις συνθήκες, δεν περιμέναμε τον ‘Ιανό’».

Η γυναίκα, που είναι έγκυος, δήλωσε ότι στην περιοχή δεν έχει αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση και η υδροδότηση, σημειώνοντας ότι αίτημα των ανθρώπων που παραμένουν στην περιοχή είναι η άμεση αποκατάσταση των δικτύων.

Επισήμανε, ότι στην πλειοψηφία τους οι κάτοικοι θα παραμείνουν στην περιοχή, εκτός από αυτούς που πρέπει να μεταφερθούν λόγω προβλημάτων υγείας.

«Είμαστε λίγοι αλλά υπάρχουμε, ενδιαφερθείτε για μας»

«Οι εικόνες από το τοπίο ήταν πάρα πολύ θλιβερές», είπε χαρακτηριστικά η γυναίκα, τονίζοντας «να ανησυχείτε για τον κόσμο που παραμένει εγκλωβισμένος, είμαστε λίγοι αλλά υπάρχουμε, ενδιαφερθείτε για μας».

Η διασωθείσα δήλωσε ότι η επιχείρηση διάσωσης ήταν δύσκολη καθώς το σημείο που έχουν συγκεντρωθεί οι κάτοικοι δεν είναι εύκολα προσβάσιμο.

Σημειώνεται ότι έξι επιπλέον άτομα πρόκειται να μεταφερθούν σε ασφαλές σημείο, ενώ οι υπόλοιποι κάτοικοι θα παραμείνουν στο μοναστήρι, όπου και έχουν συγκεντρωθεί.

Στις δηλώσεις του, ο τρίτος διασωθείς, ιερέας στη μονή Αγίας Τριάδας, είπε χαρακτηριστικά ότι «δεν έχουμε ξαναδεί τέτοια καταστροφή».

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα