Top

Τι θα γίνει με ενοίκια Ιανουαρίου- Φεβρουαρίου, συντάξεις και επιστρεπτέα προκαταβολή

Οι πληροφορίες επίσης για το λιανεμπόριο.

Parallaxi
τι-θα-γίνει-με-ενοίκια-ιανουαρίου-φεβρ-492770
Parallaxi
Εικόνα: Ελπίδα Νικολαΐδου

Για τις τελευταίες οικονομικές εξελίξεις μίλησε στο Mega ο φοροτεχνικός Αντώνης Μουζάκης, η δικηγόρος και εργατολόγος, Άσπα Παπαθανασοπούλου και η δικηγόρος, Αριάδνη Νούκα.

Επιχειρήσεις που ήταν κλειστές μέχρι και την 11η Ιανουαρίου δεν θα πληρώσουν ενοίκιο για τον μήνα αυτό.

Ειδικότερα, στις επιχειρήσεις που γλιτώνουν το ενοίκιο του Ιανουαρίου συμπεριλαμβάνεται το λιανεμπόριο, η εστίαση, οι επιχειρήσεις στον πολιτισμό, τον αθλητισμό, τον τουρισμό και τις μεταφορές, τα γυμναστήρια και τα κομμωτήρια.

Σύμφωνα με τον κ. Μουζάκη, οι εκμισθωτές των ακινήτων θα λάβουν 80% του μισθώματος από το κράτος. Παρόλα αυτά, η συγκεκριμένη ρύθμιση δεν έχει έρθει ακόμα στη Βουλή.

Για τα νομικά πρόσωπα, αυτά θα λάβουν 60% του μηνιαίου μισθώματος.

Τον Φεβρουάριο οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα λάβουν από το κράτος το 60% του μισθώματος.

Κατά την την κυρία Παπαθανασοπούλου, οι πληρωμές των συντάξεων θα γίνουν από την Δευτέρα 25 Ιανουαρίου μέχρι και την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου με βάση τον λήγοντα αριθμό του ΑΜΚΑ.

Αναφορικά με τις αναστολές των δανείων, η κυρία Νούκα υποστήριξε ότι ο κόσμος έχει τη δυνατότητα να κάνει αίτημα στην τράπεζα και να ζητήσει αναστολή μέρους ή ολόκληρης της δόσης εφόσον αποδεικνύει ότι έχει μείωση των εισοδημάτων του.

Για την επιστρεπτέα προκαταβολή, οι αιτήσεις γίνονται μέχρι τις 15 Ιανουαρίου. Δικαιούχοι είναι όσοι είχαν πτώση τζίρου το διάστημα Σεπτεμβρίου – Δεκεμβρίου 2020.

Για τα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης που εφαρμόζονται ή πρόκειται να εφαρμοστούν μίλησε ο Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σταύρος Καφούνης.

Όπως είπε, «δεν υπάρχει κανένα μέτρο, ό,τι και να κάνει η κυβέρνηση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τη λειτουργία των καταστημάτων».

«Το λιανεμπόριο δεν μπορεί να ανοιγοκλείνει, δεν μπορούν να λαμβάνονται αποφάσεις ερήμην των επιχειρηματιών, ούτε είναι δυνατόν οι υγειονομικοί επιστήμονες να αποφασίζουν ποιος και πότε θα κλείσει», πρόσθεσε.

Πηγή: Mega

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα