Διεθνή

Ένοπλος κρατά όμηρο παιδί στο αεροδρόμιο του Αμβούργου

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι κρατά όμηρο στο αυτοκίνητο την 4χρονη κόρη του.

Parallaxi
ένοπλος-κρατά-όμηρο-παιδί-στο-αεροδρό-1077843
Parallaxi

Συναγερμός για ένοπλο που κρατά όμηρο ένα παιδί στο αεροδρόμιο του Αμβούργου

Η κυκλοφορία στο αεροδρόμιο του Αμβούργου παρέμενε σε αναστολή σήμερα το πρωί εξαιτίας περιστατικού ομηρείας στη πίστα του αερολιμένα, μετά την φερόμενη ως απαγωγή παιδιού από τον πατέρα του στο πλαίσιο ενδοοικογενειακής διαμάχης, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Σε εξέλιξη βρίσκεται το θρίλερ στο αεροδρόμιο του Αμβούργου, όπου το βράδυ του Σαββάτου σήμανε συναγερμός λόγω της εισβολής ενόπλου με αυτοκίνητο στην πίστα.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν αποκλείσει την περιοχή και διαπραγματεύονται με τον ένοπλο, προσπαθώντας να τον πείσουν να παραδοθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Bild, το αυτοκίνητο έσπασε την μπάρα στην πύλη και εισήλθε στην πίστα του αεροδρομίου, με τον ένοπλο να πυροβολεί στον αέρα και να πετάει δύο μολότοφ. Η λειτουργία του αεροδρομίου διακόπηκε, ενώ ο ένοπλος ακινητοποίησε το όχημα κοντά σε αεροσκάφος των τουρκικών αερογραμμών (THY).

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι κρατά όμηρο στο αυτοκίνητο την 4χρονη κόρη του. Η μητέρα είχε τηλεφωνήσει νωρίτερα στην αστυνομία, καταγγέλλοντας απαγωγή του παιδιού. Γερμανικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν πως ο ένοπλος είναι 35χρονος, τουρκικής καταγωγής, από την Κάτω Σαξονία.

Φέρεται να είχε διαμάχη με τη μητέρα του παιδιού σχετικά με την επιμέλεια και το απόγευμα του Σαββάτου απήγαγε το κοριτσάκι. Οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν εκκενώσει τους τερματικούς σταθμούς 1 και 2 στο αεροδρόμιο του Αμβούργου. (Με πληροφορίες από Bild, Die Welt)

Κανείς δεν φαίνεται να έχει τραυματισθεί, αλλά σταμάτησαν οι απογειώσεις και οι προσγειώσεις στο αεροδρόμιο.

Το αεροδρόμιο έχει ανακοινώσει ότι κλείνει επ αόριστον και κάλεσε τους επιβάτες να μην προσέρχονται.

Ο δράστης αφού πυροβόλησε πέταξε βόμβες μολοτοφ, ενώ έχει μαζί του στο αυτοκίνητο την 4χρονη κόρη του.

Η αστυνομία του Αμβούργου ανάρτησε στο X: «Το αυτοκίνητο βρίσκεται ακόμα στο αεροδρόμιο του Αμβούργου. Προς το παρόν υποθέτουμε ότι πρόκειται για διαμάχη για την επιμέλεια».

«Η ομάδα διαπραγματευτών και ψυχολόγοι βρίσκονται στο σημείο. Υπάρχει επαφή με το άτομο στο όχημα».

Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και τα οχήματά τους έχουν αναπτυχθεί στο αεροδρόμιο του Αμβούργου.

Η αστυνομία είπε ότι η σύζυγος του δράστη είχε προηγουμένως επικοινωνήσει μαζί τους για πιθανή απαγωγή παιδιού, ανέφεραν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Εκπρόσωπος του αεροδρομίου είπε ότι τουλάχιστον 27 πτήσεις έχουν επηρεαστεί.

ΑΠΕ /ΣΚΑΙ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα