Ελλάδα

ΕΟΦ: Λουκέτο σε φαρμακαποθήκη

Πώς σχετίζεται με τις ελλείψεις φαρμάκων

Parallaxi
εοφ-λουκέτο-σε-φαρμακαποθήκη-874864
Parallaxi

Λουκέτο σε φαρμακαποθήκη στην Αθήνα έβαλαν οι αρμόδιες Aρχές του ΕΟΦ έπειτα από ελέγχους που πραγματοποίησαν. Πρόκειται για φαρμακαποθήκη που εδρεύει στα νότια προάστια και η οποία κατά τους ελέγχους του ΕΟΦ δεν δέχτηκε να παρουσιάσει όλα τα στοιχεία που προβλέπονται.

Να σημειωθεί ότι με εντολή του υπουργείου Υγείας και προκειμένου να σταματήσουν οι ελλείψεις φαρμάκων στα ελληνικά φαρμακεία, έχει ξεκινήσει σαφάρι ελέγχων σε όλες τις φαρμακαποθήκες της χώρας.

Ειδικά στις φαρμακαποθήκες οι έλεγχοι γίνονται ώστε να διαθέτουν τα απαιτούμενα αποθέματα φαρμάκων και να μην προχωρούν στις λεγόμενες παράλληλες εξαγωγές αδειάζοντας τα ράφια των ελληνικών φαρμακείων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι παράλληλες εξαγωγές είναι εξαγωγές σκευασμάτων από την Ελλάδα σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες όπου η τιμή διάθεσης είναι πιο υψηλή συνεπώς και το κέρδος μεγαλύτερο.

Όπως ανακοίνωσε ο ΕΟΦ, γίνεται «ανάκληση της άδειας χονδρικής πώλησης της φαρμακαποθήκης NN PHARMA IKE, πάροδος Λ. Βουλιαγμένης 38, Αργυρούπολη 164 52 λόγω της άρνησης να θέσουν ανά πάσα στιγμή για επιθεώρηση, τους χώρους, τις εγκαταστάσεις και τον εξοπλισμό που αναφέρονται στο άρθρο 106 παρ. 1 στοιχείο α) της Κ.Υ.Α. ΔΥΓ3α/Γ.Π.32221/2013, στη διάθεση των αρμοδίων οργάνων του ΕΟΦ, που αποτελεί ελάχιστη προϋπόθεση κατοχής της άδειας. Ως εκ τούτου, η φαρμακαποθήκη δεν νομιμοποιείται να διαθέτει και να διακινεί φαρμακευτικά προϊόντα».

Όταν ξέσπασε η κρίση με τις ελλείψεις φαρμάκων, ο ΕΟΦ μετά από ελέγχους που πραγματοποίησε έβαλε λουκέτο σε άλλες δύο φαρμακαποθήκες στην Βόρεια Ελλάδα.

Πηγή: ethnos.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα