O εορτασμός των 73 χρόνων του βασιλικού ζεύγους

Γιόρτασαν βιώνοντας το lockdown

Parallaxi
o-εορτασμός-των-73-χρόνων-του-βασιλικού-ζ-687526
Parallaxi

Η Βασίλισσα και ο Δούκας του Εδιμβούργου γιόρτασαν την 73η επέτειο του γάμου τους, δημοσιεύοντας μια φωτογραφία που τους δείχνει να ανοίγουν μια κάρτα από τα παιδιά του Δούκα και της Δούκισσας του Κέιμπριτζ.

Το σπιτικό δώρο δημιουργήθηκε από τον Πρίγκιπα Τζορτζ, την Πριγκίπισσα Σαρλότ και τον Πρίγκιπα Λούις και είναι διακοσμημένο με τον αριθμό 73.

Η φωτογραφία τραβήχτηκε νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα στο Oak Room στο Κάστρο του Windsor.

Η βασίλισσα, 94 ετών, ήταν 21χρονη πριγκίπισσα όταν παντρεύτηκε τον υπολοχαγό Philip Mountbatten στις 20 Νοεμβρίου 1947.

Η σχέση τους διήρκεσε τη μεγαλύτερη διάρκεια οποιουδήποτε βρετανικού εστεμμένου.

Την Παρασκευή το απόγευμα, τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ δημοσίευσαν ένα μήνυμα ευχαριστώντας “όλους για τις ευχές τους” για τη Βασίλισσα και τον Δούκα για την επέτειο τους και μοιράζοντας μια εικόνα του ζευγαριού στο μήνα του μέλιτος στο Χάμπσαϊρ το 1947.

Η βασίλισσα και ο δούκας, 99 ετών, ο οποίος αποχώρησε από τα δημόσια καθήκοντα, περνούν το lockdown στο Κάστρο του Windsor στην Αγγλία και οι εορτασμοί της επετείου αναμένεται να είναι περιορισμένοι.

Δεν υπάρχει παραδοσιακό δώρο, κόσμημα ή χρώμα που να σχετίζεται με την 73η επέτειο γάμου στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Στη νέα φωτογραφία, η Βασίλισσα φορά ένα ανοιχτό μπλε διπλό μαλλί κρεπ φόρεμα από τον Stewart Parvin και μια καρφίτσα χρυσάνθεμου από ζαφείρια και διαμάντια σε πλατίνα.

Το ζευγάρι κάθεται το ένα δίπλα στο άλλο διαβάζοντας την πολύχρωμη κάρτα από τα τρία παιδιά του πρίγκιπα Γουίλιαμ και της Αικατερίνης. Έχουν επίσης πέντε άλλα εγγόνια. συμπεριλαμβανομένου του ενός έτους Archie, γιου του Δούκα και της Δούκισσας του Σάσεξ, που τώρα ζουν στην Καλιφόρνια.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο μονάρχης φάνηκε φορώντας μάσκα προσώπου για πρώτη φορά δημόσια όταν έκανε ένα ιδιωτικό προσκύνημα στον τάφο του Άγνωστου Πολεμιστή στο Αβαείο του Γουέστμινστερ.

Με πληροφορίες από το BBC

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα