Ελλάδα

Επεισόδιο με τουρκική ακταιωρό στο Φαρμακονήσι

Οι Τούρκοι είχαν στα χέρια τους και όπλα.

Parallaxi
επεισόδιο-με-τουρκική-ακταιωρό-στο-φα-349912
Parallaxi

Επιχείρηση διάσωσης οκτώ ατόμων που επέβαιναν σε ταχύπλοο σκάφος στήθηκε, χθες βράδυ, στη θαλάσσια περιοχή της Ποτίδαιας, στη Χαλκιδική. Το σκάφος έμεινε ακυβέρνητο λόγω έλλειψης καυσίμων, σύμφωνα με το λιμενικό σώμα. Στο περιστατικό κλήθηκε να συνδράμει η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης με το διασωστικο σκάφος Rescue 3. Η επιχείρηση, σύμφωνα με την ΕΟΔ, ολοκληρώθηκε υπό εξαιρετικά δύσκολες καιρικές συνθήκες στις 01:30 τα ξημερώματα με τη διάσωση και των 8 ατόμων σε συνεργασία με το λιμενικό σώμα και το ΕΚΑΒ. Πηγή: https://www.voria.gr/article/epichirisi-diasosis-okto-epivenonton-se-tachiploo-sti-chalkidiki

Στο Φαρμακονήσι, έλαβε χώρα επεισόδιο με τουρκική ακταιωρό το βράδυ της Κυριακής 20 Σεπτεμβρίου.

Συγκεκριμένα στις 23.20, λίγες ώρες πριν το διάβημα του υπουργού Εξωτερικών, στη θαλάσσια περιοχή στο Φαρμακονήσι τουρκική ακταιωρός έκανε και πάλι την εμφάνισή της.

Ακριβώς στα όρια της οριογραμμής, τουρκική ακταιωρός βρισκόταν εκεί για 13′ ενώ στην περιοχή βρισκόταν και σκάφος του Λιμενικού Σώματος το οποίο περιπολούσε στη θαλάσσια περιοχή.

Όπως μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο του OPEN η Γεωργία Λαγού, οι Τούρκοι είχαν στα χέρια τους και όπλα, έμειναν εκεί για 13′ και στη συνέχεια αποχώρησαν.

Δεδομένης της έντασης τόσο το Λιμενικό Σώμα όσο και οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι σε ετοιμότητα.

Και στο Καστελόριζο το τουρκικό ερευνητικό σκάφος YUNUS-S

Την ίδια ημέρα, την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου που στην Αθήνα η στρατιωτική επιτροπή του ΝΑΤΟ συνεδρίαζε με τον Τούρκο Αρχηγό παρόντα, το ερευνητικό σκάφος YUNUS-S έκανε «επίδειξη σημαίας» στους κατοίκους στο Καστελόριζο.

Στα πλάνα που εξασφάλισε ο τηλεοπτικός σταθμός Open TV, το YUNUS-S φαίνεται με την πλώρη του στραμμένη προς το νησί, μία ανάσα από τις ακτές στο Καστελόριζο.

Πληροφορίες: OPEN / ethnos.gr

Δείτε επίσης

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα