Ελλάδα

Επέμβαση της αστυνομίας σε αίθουσες που παίζουν το Τζόκερ στην Αθήνα

Πρωτοφανές περιστατικό σε κινηματογράφους της Αθήνας.

Parallaxi
επέμβαση-της-αστυνομίας-σε-αίθουσες-π-500696
Parallaxi

Μια πρωτοφανής καταγγελία έρχεται στο φως απόψε. Επέμβαση ανδρών της αστυνομίας χθες και σήμερα σε κινηματογραφικές αίθουσες της Αθήνας μετά από καταγγελία υπαλλήλων του υπουργείου Πολιτισμού, που έβλεπαν σε αίθουσα το Τζόκερ, επειδή στην αίθουσα βρισκόταν ως θεατές και ανήλικοι κάτω των 18 ετών. Οι πληροφορίες λένε για έλεγχο ταυτοτήτων όσων βρισκόταν στις αίθουσες για να διαπιστωθεί η ηλικία τους. H καταγγελία βασίστηκε στο νόμο 445 του 1937.

Η κυρία Α. Β. καταγγέλει:

“Στην προβολή της ταινίας Τζόκερ στο Αελλω πριν λίγο, μετά από τηλ. υπαλλήλων του Υπουργείου Πολιτισμου. που έβλεπαν την ταινία, ήρθαν 20 αστυνομικοί, μπήκαν μέσα με τα όπλα και βγάλαν έξω τα παιδιά κάτω των 18. Όσα ήταν με γονείς πήραν τα στοιχεία τους και τους πηγαίνουν για πάραμεληση ανηλίκου.”

Την καταγγελία ακολούθησαν και άλλες καταγγελίες για παρόμοια περιστατικά και τη χθεσινή μέρα.

Το περιστατικό είναι πρωτοφανές και δείχνει μια ολοφάνερη περίπτωση κατάχρησης εξουσίας και υπέρμετρης ”ευαισθησίας” αφού η ανοχή σε τέτοιου είδους περιστατικά είναι συνήθης πρακτική και φυσικά τα παιδιά που ήταν στην αίθουσα εκτίθενται καθημερινά σε σκηνές ωμής βίας πολλαπλάσιας έντασης από τις σκηνές του Τζόκερ.

Το αστυνομικό τμήμα Κυψέλης που επικοινωνήσαμε και στου οποίου τα όρια ανήκει ο ένας κινηματογράφος δήλωσε άγνοια για το συμβάν. Σε τηλεφωνική μας επικοινωνία με τη ΓΑΔΑ και το γραφείο τύπου της Αστυνομίας δεν στάθηκε εφικτό κάποιος να μας επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει το περιστατικό, ενώ νεότερες πληροφορίες λένε για περιπολικό του αστυνομικού τμήματος Πατησίων που έφθασε στον κινηματογράφο, ενώ από το ΑΤ Πατησίων αρνήθηκαν να μας το επιβεβαιώσουν.

Updaded: Ανακοίνωση για το γεγονός εξέδωσε αργά απόψε το υπουργείο Πολιτισμού.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα