Top

Επίσημα πρόεδρος των ΗΠΑ ο Τζο Μπάιντεν

Με 306 ψήφους επικυρώθηκε η εκλογή του

Parallaxi
επίσημα-πρόεδρος-των-ηπα-ο-τζο-μπάιντε-697546
Parallaxi
Πηγή: Twitter

Με τον πλέον επίσημο τρόπο επικυρώθηκε η εκλογή του Τζο Μπάιντεν αφού η Βουλή των Αντιπροσώπων και η Γερουσία των ΗΠΑ πιστοποίησαν την Πέμπτη την εκλογή του ως προέδρου των ΗΠΑ και την Καμάλα Χάρις ως αντιπρόεδρο.

Ο Μπάιντεν κέρδισε 306 ψήφους και ο Τραμπ 232.

Η διαδικασία συνεχίστηκε σήμερα αφού διεκόπη χθες με την εισβολή των οπαδών του Τραμπ και τις ντροπιαστικές σκηνές που έκαναν το γύρο του κόσμου και προκάλεσαν την αντίδραση πολλών ξένων ηγετών.

Παράλληλα, η πλειοψηφία στη Βουλή των Αντιπροσώπων καταψήφισε σήμερα το πρωί πρωτοβουλία συμμάχων του απερχόμενου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να αποτραπεί η κύρωση της νίκης στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου του Δημοκρατικού Τζο Μπάιντεν στην πολιτεία της Πενσιλβάνια, σε μια τελευταία απόπειρα είτε να μην επικυρωθεί η νίκη του νεοεκλεγέντα προέδρου είτε να καθυστερήσει.

Η απόρριψη της πρωτοβουλίας αυτής από τη Βουλή των Αντιπροσώπων με 282 ψήφους έναντι 138 γίνεται λίγες ώρες μετά την καταψήφισή της από τη Γερουσία.

Μετά την ψηφοφορία αυτή, η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, η Δημοκρατική Νάνσι Πελόσι, ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει ξανά η κοινή συνεδρίαση των δύο σωμάτων, της ολομέλειας του Κογκρέσου, για να κυρωθούν τα αποτελέσματα των υπολοίπων πολιτειών.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα