Επιτάξεις χώρων εξετάζονται από δω και μπρος στη Θεσσαλονίκη
Το επόμενο δεκαήμερο θεωρείται εξαιρετικά κρίσιμο για τη Θεσσαλονίκη η οποία βρίσκεται σε οριακό επίπεδο και τα μέτρα επισπεύδονται.
Πληροφορίες που φτάνουν τις τελευταίες ώρες σε σχέση με τη διαχείριση της απελπιστικής κατάστασης που επικρατεί στη Θεσσαλονίκη και του αδιαχώρητου στα νοσοκομεία της πόλης μιλούν για επιτάξεις νέων χώρων νοσηλείας αν χρειαστεί.
Συγκεκριμένα η δημιουργία εντός του Βελλίδειου Συνεδριακού Κέντρου της ΔΕΘ πρόκειται να δημιουργηθεί άμεσα κέντρο νοσηλείας για πιο ελαφρά περιστατικά COVID ώστε να αποσυμφορηθούν τα νοσοκομεία και να μπορούν να δεχτούν βαρύτερα περιστατικά.
Παράλληλα συζητιέται η χρήση άλλων χώρων υγειονομικής φροντίδας μέσα στην πόλη, από γηροκομεία, κέντρα αποκατάστασης έως κλινικές ενώ ως ύστατη λύση υπάρχει και η δυνατότητα χρήσης των ξενοδοχείων, πολλά από τα οποία έχουν ήδη κλείσει λόγω απουσίας επισκεπτών και προτίθενται οι ιδιοκτήτες τους να τα παραχωρήσουν για να εξυπηρετηθεί η δύσκολη κατάσταση.
Με ειδική τροπολογία δύναται να μετακινούνται γιατροί και ειδικευόμενοι από όλα τα νοσοκομεία και από τις πανεπιστημιακές κλινικές εκεί ό,που υπάρχει ανάγκη.
Όπως προβλέπει η τροπολογία του υπουργείου Υγείας που ψηφίστηκε στη Βουλή, το διάστημα της υποχρεωτικής μετακίνησης μπορεί να είναι από 3 μήνες και να φθάνει έως και τους 6 μήνες. Ανάλογη απόφαση είχε ληφθεί και στο προηγούμενο lockdown, ενώ σήμερα περιλαμβάνονται ακόμη και γιατροί του ιδιωτικού τομέα.
Το επόμενο δεκαήμερο θεωρείται εξαιρετικά κρίσιμο για τη Θεσσαλονίκη η οποία βρίσκεται σε οριακό επίπεδο και τα μέτρα επισπεύδονται. Αποφασίστηκε και το κλείσιμο της Ψυχιατρικής Κλινικής του νοσοκομείου Παπανικολάου, μετά από κείνη του ΑΧΕΠΑ και η μεταφορά των ασθενών στο Ψυχιατρικό νοσοκομείο. Παραμένει σε λειτουργία μόνο του Παπαγεωργίου.