Parallax View

Επίθεση και τραμπουκισμός σε βάρος του Μιχάλη Τρεμόπουλου στην πλατεία Ελευθερίας

Από υπαλλήλους της εταιρίας που έχει αναλάβει να τη διαμορφώσει σε πάρκινγκ

Parallaxi
επίθεση-και-τραμπουκισμός-σε-βάρος-το-858388
Parallaxi

Βάναυση επίθεση και βίαιο τραμπουκισμό από υπαλλήλους της εταιρίας που έχει αναλάβει να διαμορφώσει την πλατεία Ελευθερίας σε πάρκινγκ, υπέστη ο δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Τρεμόπουλος, όταν αποφάσισε, σήμερα το πρωί, να επισκεφτεί το χώρο για να ενημερωθεί για την κατάσταση της πλατείας και την εξέλιξη των έργων.  

Η περιγραφή των γεγονότων από τον ίδιο είναι σοκαριστική και προκαλεί πολλά ερωτηματικά για την αντίδραση των υπαλλήλων της εταιρίας και τον ρόλο της.

Τρεμόπουλος: Άρχισε να με βρίζει και να με απωθεί έξω από τον χώρο. Μου άρπαξε το χέρι…

Συγκεκριμένα ο δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης, επικεφαλής της παράταξης “Οικολογία -Αλληλεγγύη” αναφέρει για τα γεγονότα κατά την επίσκεψη του στην πλατεία Ελευθερίας:

«Δεν ήξερα ότι κατασκευάζουν υπαίθριο πάρκινγκ της πλατείας Ελευθερίας γιατί στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου αναφερόταν με τη γνωστή νέο(ψευδο)γλώσσα ως «απόδοση στους δημότες».

Την επόμενη μέρα το πρωί πήγα στον χώρο της πλατείας για να δω τι γίνεται. Ήταν ανοιχτά, οπότε μπήκα μέσα και ρώτησα τον πρώτο εργαζόμενο αν κατασκευάζουν πάρκινγκ. Μου απάντησε θετικά και άρχισα να βγάζω φωτογραφίες. Μου είπε ότι απαγορεύονται οι φωτογραφίες και του απάντησα ότι είμαι Δημοτικός Σύμβουλος.

Άρχισε να με βρίζει και να με απωθεί έξω από τον χώρο. Μου άρπαξε το χέρι και προσπάθησε να μου βγάλει το κράνος. Μεσολάβησε ένας άλλος για να τον ηρεμήσει και άνοιξε την πόρτα για να βγω, την οποία είχε κλείσει ο τραμπούκος, για να φωνάξει την αστυνομία! Αμφότεροι δεν μου έδωσαν τα ονόματά τους, παρόλη την επιμονή μου.

Έξω από τον χώρο με απείλησε ξανά, αν δημοσιεύσω τις φωτό, και έκανε τη γνωστή χειρονομία με το μεσαίο δάχτυλο του δεξιού χεριού. Ζητώ από τη διοίκηση του Δήμου να πράξει τα δέοντα. Μόνο που το περιστατικό αυτό δεν είναι τίποτε μπροστά στην καταστροφή της πλατείας Ελευθερίας».

Απαιτούνται απαντήσεις από δήμο και εταιρία

Η στάση αυτή των υπαλλήλων της εταιρίας, πέρα από βάναυση και βάρβαρη και συνεπώς απαράδεκτη και καταδικαστέα, εγείρει πολλά ερωτηματικά για τον τρόπο που αντιλαμβάνονται στην συγκεκριμένη εταιρία τη συνεργασία τους με το δήμο Θεσσαλονίκης. Αλήθεια έχει δοθεί εντολή στους υπαλλήλους της εταιρίας, εν είδη σεκιούριτι, να προπηλακίζουν και να συμπεριφέρονται με βία σε πολίτες που θέλουν να ενημερωθούν για τα έργα στην πλατεία; Γνωρίζει η εν λόγω εταιρία ότι πρόκειται για δημόσιο και όχι για ιδιωτικό χώρο;

Η διοίκηση της εταιρίας και οι υπάλληλοι της, είναι υπόλογοι για τη επίθεση σε βάρος του Μιχάλη Τρεμόπουλου, εκλεγμένου δημοτικού συμβούλου της πόλης. Επίσης ευθύνες για το γεγονός φέρει και η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης, καθώς συνδέεται με το αδιαφανές καθεστώς που έχει επιβληθεί γύρω από την μετατροπή και πάλι της πλατείας Ελευθερίας, σε χώρο στάθμευσης.

Πρέπει να δοθούν απαντήσεις από την εταιρία και τη διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης, αλλά και οι ευθύνες για την επίθεση σε βάρος του δημοτικού συμβούλου Θεσσαλονίκης να αποδοθούν.

Δείτε επίσης:

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα