Διεθνή

Έρευνα από το FBI σε βάρος 37 προσώπων για τον θάνατο ενός αστυνομικού στο Καπιτώλιο

Συνομίλησαν τηλεφωνικά Μάικ Πενς και η διάδοχός του Κάμαλα Χάρις

Parallaxi
έρευνα-από-το-fbi-σε-βάρος-37-προσώπων-για-το-706079
Parallaxi

Το FBI έχει ξεκινήσει έρευνες σε βάρος 37 προσώπων για τον φόνο του Μπράιαν Σίκνικ, του αστυνομικού ο οποίος υπέκυψε λίγες ώρες αφότου ήρθε αντιμέτωπος με τον όχλο που εισέβαλε στο Καπιτώλιο, στις 6 Ιανουαρίου, γράφει η εφημερίδα New York Times.

Όταν οι υποστηρικτές του απερχόμενου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ μπήκαν στο κτίριο, ο Σίκνικ δέχτηκε ένα χτύπημα στο κεφάλι και τον ψέκασαν με σπρέι πιπεριού, όπως είπε ο πατέρας του μιλώντας στο πρακτορείο Reuters. Οι τραυματιοφορείς τον επανέφεραν δύο φορές, καθ’ οδόν προς ένα νοσοκομείο της Ουάσινγκτον. Ο αστυνομικός πέθανε την επόμενη ημέρα.

Η ομοσπονδιακή αστυνομία δεν ανταποκρίθηκε σε ένα αίτημα να σχολιάσει το δημοσίευμα.

Την ίδια ώρα ο απερχόμενος αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς και η διάδοχός του Κάμαλα Χάρις συνομίλησαν χθες κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας, ανέφερε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο μια προσκείμενη πηγή.

Η τηλεφωνική αυτή συνδιάλεξη σηματοδοτεί μια ξεκάθαρη αντίθεση σε σύγκριση με τις σχέσεις μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ με του εκλεγμένου προέδρου Τζο Μπάιντεν.

Λίγες ημέρες πριν από την ορκωμοσία, ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ δεν έχει συγχαρεί τον Δημοκρατικό Μπάιντεν για την εκλογική νίκη του.

Ο Ντόναλντ Τραμπ θα αναχωρήσει από την Ουάσινγκτον το πρωί της Τετάρτης 20 Ιανουαρίου, χωρίς να παραστεί στην ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν. Θα μεταβεί αεροπορικώς στο κλαμπ του, στο Μαρ α Λάγκο της Φλόριντας, όπου σκοπεύει να εγκατασταθεί.

Από την πλευρά του, ο Μάικ Πενς σκοπεύει να συμμετάσχει στην τελετή ορκωμοσίας.

Οι σχέσεις μεταξύ Τραμπ και Πενς επιδεινώθηκαν από τότε που ο αντιπρόεδρος επικύρωσε στις 6 Ιανουαρίου τη νίκη του Δημοκρατικού Τζο Μπάιντεν στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, ενώπιον των δύο σωμάτων του αμερικανικού κοινοβουλίου, που είχαν συνεδριάσει μετά την επίθεση στο Καπιτώλιο.

Πηγή: ΑΠΕ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα