Επικαιρότητα

Έρευνα: Πόσα όπλα έχουν στην κατοχή τους οι Έλληνες;

Τι δείχνει έρευνα που έγινε παγκοσμίως.

Parallaxi
έρευνα-πόσα-όπλα-έχουν-στην-κατοχή-του-334654
Parallaxi

Κάθε άλλο παρά καθησυχαστικά είναι τα δεδομένα που προκύπτουν από τη έρευνα Small Arms Survey για την οπλοκατοχή παγκοσμίως, από το Ινστιτούτο Διεθνών και Αναπτυξιακών Μελετών που εδρεύει στη Γενεύη.

Σύμφωνα με τα ευρήματα που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, περισσότερα από 1 δισ. όπλα κυκλοφορούσαν σε όλο τον κόσμο στα τέλη του 2017, εκ των οποίων το 85% σε χέρια απλών πολιτών.

Επιπλέον, τα στοιχεία που αφορούν τις ΗΠΑ είναι εξόχως αποκαρδιωτικά, μιας και το προηγούμενο έτος αντιστοιχούσαν 120 όπλα σε κάθε 100 κατοίκους των ΗΠΑ. Αξίζει να σημειωθεί ότι η επόμενη χώρα σε αυτή τη λίστα είναι η εμπόλεμη Υεμένη (53 όπλα ανά 100 κατοίκους).

Διαβάστε σχετικά: Οι πλέον πολύνεκρες επιθέσεις με όπλα στις ΗΠΑ τα τελευταία 25 χρόνια

Σε ό, τι αφορά την Ελλάδα, τα ποσοστά είναι χαμηλότερα από τις χώρες που προαναφέρθηκαν αλλά δεν παύει να δημιουργούν ερωτηματικά.

Σύμφωνα με τη Small Arms Survey, αντιστοιχούν περίπου 18 όπλα ανά 100 κατοίκους της χώρας ενώ αίσθηση προκαλεί και ο συνολικός αριθμός όπλων στην ελληνική επικράτεια.

Συνολικά, εκτιμάται ότι στη χώρα κυκλοφορούν 1.920.000 όπλα και μόνο τα 1.010.000 από αυτά διαθέτουν τη σχετικά άδεια, γεγονός που αυτομάτως σημαίνει ότι 910.000 δεν είναι καταγεγραμμένα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η δική του Αμερική

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα