Ελλάδα

Έρευνα της Εισαγγελίας για πρόσωπα που ενδέχεται να βοήθησαν τον Παππά

Αφορμή αποτέλεσαν κάποιες καταθέσεις μαρτύρων που δόθηκαν παλιότερα - Ανοιχτό το ενδεχόμενο να βγει σε 5 χρόνια εάν μείνει ίδια η ποινή στο Εφετείο

Parallaxi
έρευνα-της-εισαγγελίας-για-πρόσωπα-πο-729144
Parallaxi

Ποινική έρευνα ξεκινά η Εισαγγελία Πρωτοδικών για τυχόν εμπλοκή και άλλων προσώπων, πλην της 52χρονης γυναίκας που καταδικάστηκε ήδη σε φυλάκιση 30 μηνών, στην υπόθαλψη του φυγόποινου, από τον περασμένο Οκτώβριο, υπαρχηγού της Χρυσής Αυγής, Χρήστου Παππά.

Η Εισαγγελία διεξάγει προκαταρκτική εξέταση ώστε να ερευνηθεί αν η επί σειρά μηνών «εξαφάνιση» του καταδικασμένου σε κάθειρξη 13 ετών και 3 μηνών, Χρήστου Παππά, είχε συνδρομή από πρόσωπα που εξασφάλισαν στον «νούμερο 2» του ναζιστικού μορφώματος, δυνατότητα να ξεφεύγει από τις Αρχές.

Αφορμή για την έρευνα, σύμφωνα με πληροφορίες, αποτέλεσαν κάποιες καταθέσεις μαρτύρων που δόθηκαν σε παρελθόντα χρόνο, στις οποίες φαίνεται να κατονομάζονται πρόσωπα που πιθανότατα βοήθησαν τον καταδικασμένο για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης να καλύπτει τα ίχνη και να διαφεύγει την σύλληψη.

Έφτασε στις φυλακές Δομοκού ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής

Στις φυλακές Δομοκού έφτασε λίγο μετά τις 18:00 της Παρασκευής ο καταδικασμένος χρυσαυγίτης, Χρήστος Παππάς.

Ο χρυσαυγίτης βρέθηκε στον εισαγγελέα Εκτέλεσης Ποινών και, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, φέρεται να εξέφρασε την επιθυμία να μην μεταχθεί στο συγκεκριμένο σωφρονιστικό κατάστημα, κάτι που ωστόσο δεν εισακούστηκε.

Πλέον, η διαδικασία που θα ακολουθηθεί είναι η εξής: Ο Χρήστος Παππάς θα υποβληθεί σε μοριακό τεστ για τον κοροναϊό και στη συνέχεια θα φιλοξενηθεί σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο για 14 ημέρες.

Από κει και πέρα θα αποφασιστεί σε ποιο κελί θα κρατηθεί.

https://parallaximag.gr/epikairotita/chrysocho%ce%90dis-methodiki-kai-systimatiki-douleia-odigise-sti-syllipsi-pappa

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να βγει σε 5 χρόνια εάν μείνει ίδια η ποινή στο Εφετείο

Ο Περικλής Σταυριάνακης, δικηγόρος του υπαρχηγού της Χρυσής Αυγής Χρήστου Παππά, μίλησε αποκλειστικά στο LIVE NEWS.

Ο δικηγόρος του διαψεύδει ότι έλαβε κάποιο γράμμα από τον Χρήστο Παππά.

«Το γεγονός σύλληψης ήταν αποτέλεσμα συντονισμένων ενεργειών της αστυνομίας, η οποία κατάφερε να τον εντοπίσει στο συγκεκριμένο σημείο. Είναι μία επιτυχία», ανέφερε.

«Δεν είχε τις προσβάσεις προς τα έξω. Δεν γνώριζα που ήταν και δεν ήθελα να γνωρίζω, γιατί φοβομουν τη στιγμή αυτή. Δεν θα ήθελα να σκεφτεί κανένας ότι διέρρευσε από εμένα ο τόπος στον οποίο έμενε».

Ακολουθήθηκε η διαδικασία, θα κρατηθεί στο κατάστημα κράτησης και αναμένει την καθαρογραφή της απόφασης και τον προσδιορισμό του Εφετείου.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, αναμένεται να βγει από τη φυλακή σε περίπου 5 χρόνια, εάν η πρωτόδικη ποινή μείνει ίδια στο Εφετείο.

Πληροφορίες: ΑΠΕ, Mega

Δείτε επίσης

Ποινή φυλάκισης 30 μηνών στην γυναίκα που έκρυβε τον Χρήστο Παππά

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα