Επικαιρότητα

Εργαζόμενοι ΟΑΣΘ: Η Θεσσαλονίκη στον κυκεώνα των συγκοινωνιακών προβλημάτων

Βολές προς την κυβέρνηση εξαπολύει το σωματείο εργαζομένων του ΟΑΣΘ για το πάγωμα των προσλήψεων - Ολόκληρη η ανακοίνωση και οι κινητοποιήσεις

Parallaxi
εργαζόμενοι-οασθ-η-θεσσαλονίκη-στον-κ-971675
Parallaxi

Σύμφωνα με ανακοίνωση του, βολές στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών αλλά και συνολικά στην κυβέρνηση εξαπολύει το σωματείο εργαζομένων ΟΑΣΘ για το πάγωμα των προσλήψεων οδηγών στον Οργανισμό

Οι εργαζόμενοι θέτουν το ερώτημα «εάν θεωρούνται υποδεέστεροι οι πολίτες της Θεσσαλονίκης» και αναφέρουν: «Τι είδους συμφέροντα δρομολογούνται και εξυπηρετούνται στην πλάτη των Θεσσαλονικέων με τη συνεχή συρρίκνωση της Δημόσιας Συγκοινωνίας;».

Επίσης, προαναγγέλλουν κινητοποιήσεις και καλούν τον κόσμο της Θεσσαλονίκης να τους συμπαρασταθούν, καθώς όπως τονίζουν, διεκδικούν Δημόσιες Συγκοινωνίες.

Παρακάτω η ανακοίνωση των εργαζομένων:

«Ο εμπαιγμός και η ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού της πόλης μας θα συνεχίσει να υφίσταται με ευθύνη των αρμόδιων Κυβερνητικών στελεχών.

Σήμερα σε νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης, ικανοποιούνται τα δίκαια αιτήματα των αντίστοιχων συγκοινωνιακών φορέων της πρωτεύουσας και η Θεσσαλονίκη για άλλη μια φορά παραμένει έρμαια στον κυκεώνα των συγκοινωνιακών προβλημάτων που την ταλανίζουν  εδώ και χρόνια.

Επανειλημμένα και επίμονα θέτουμε στο αρμόδιο υπουργείο Μεταφορών και στα στελέχη της Κυβέρνησης, την ανάγκη για νομοθετική ρύθμιση προς πρόσληψη οδηγών και τεχνιτών στον ΟΑΣΘ ώστε να αντιμετωπισθούν οι χρόνιες  ανάγκες της συγκοινωνίας στην πόλη μας προς όφελος του επιβατικού κοινού.

Η έλλειψη προσωπικού έχει αντίκτυπο στην ελλιπή εξυπηρέτηση, στη διαιώνιση της ταλαιπωρίας που υφίστανται οι πολίτες της πόλης ενώ παράλληλα αυξάνονται οι πιθανότητες ατυχημάτων.

Προφανώς το τελευταίο μεγάλο δυστύχημα που συντάραξε την κοινωνία της χώρας μας, δεν έχει ευαισθητοποιήσει τους αρμόδιους…

Κι εδώ, για άλλη μια φορά, γεννάται το κλασσικό πλέον ερώτημα. Γιατί αυτός ο διαχωρισμός; Υποδεέστεροι θεωρούνται οι πολίτες της Θεσσαλονίκης; Τι είδους συμφέροντα δρομολογούνται και εξυπηρετούνται στην πλάτη των Θεσσαλονικέων με την συνεχή συρρίκνωση της Δημόσιας Συγκοινωνίας;

Καλούμε τους τοπικούς φορείς σε αφύπνιση και τον Λαό της πόλης μας σε συμπαράσταση προσεχών κινητοποιήσεων μας για μια συγκοινωνία που να αξίζει στην πόλη μας, προς όφελος των χιλιάδων καθημερινών επιβατών.

Διεκδικούμε το αυτονόητο. Δημόσιες Συγκοινωνίες με ασφάλεια και αξιοπρεπή εξυπηρέτηση των πολιτών-επιβατών».

#TAGS
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα