Ερντογάν: Δεν θα συναινέσουμε στον εγκλωβισμό μας – Ζητάει συνεργασία μεταξύ των χωρών της Μεσογείου

Κλιμακώνει την επιθετική ρητορική της η Άγκυρα, τη στιγμή που το Oruc Reis βρίσκεται στο ανατολικότερο άκρο εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας

Parallaxi
ερντογάν-δεν-θα-συναινέσουμε-στον-εγκ-371315
Parallaxi

Ερντογάν 2

Κλιμακώνει την επιθετική ρητορική της η Άγκυρα, καθώς, τη στιγμή που το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Oruc Reis βρίσκεται στο ανατολικότερο άκρο εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδα, ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προέβη σε νέες «εμπρηστικές» δηλώσεις.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου μετά το πέρας της συνεδρίασης του τουρκικού Υπουργικού Συμβουλίου, ο Ερντογάν δήλωσε:

«Το να αγνοεί κανείς τα 780.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα, ένα τεράστιο κομμάτι γης όπως είναι η Τουρκία αποτελεί λάθος. Δεν θα συναινέσουμε στην προσπάθεια εγκλωβισμού μας στις τουρκικές ακτές».

Ο πρόεδρος Ερντογάν ζητά συνεργασία των χωρών της Μεσογείου για την εξεύρεση μιας «αποδεκτής φόρμουλας»

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε σήμερα τις χώρες του Μεσογείου να συνεργαστούν για την εξεύρεση μιας «αποδεκτής φόρμουλας που θα προστατεύει τα δικαιώματα όλων», σε μια σύντομη δήλωση που έκανε μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου.

Ο Ερντογάν είπε ότι η Τουρκία είναι πάντα έτοιμη να επιλύσει το ζήτημα της Ανατολικής Μεσογείου μέσω του διαλόγου σε δίκαιη βάση. Πρόσθεσε ωστόσο ότι η Άγκυρα δεν υπάρχει καμία περίπτωση να συναινέσει σε οποιαδήποτε πρωτοβουλία η οποία θα έχει ως στόχο να αποκλείσει τη χώρα του στις ακτές της.

Πηγή: ΑΠΕ / CNN
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα