Διεθνή

Ο Ερντογάν εμφανίστηκε για προσευχή στην Αγιά Σοφιά

Ο Ταγίπ Ερντογάν μετά την προσευχή, έκανε προκλητικές δηλώσεις κατά του Εμμανουέλ Μακρόν, ρίχνοντας λάδι στη φωτιά, στις ήδη ταραγμένες σχέσεις της Άγκυρας με το Παρίσι.

Parallaxi
ο-ερντογάν-εμφανίστηκε-για-προσευχή-σ-371315
Parallaxi

Ερντογάν 2

Στην Αγία Σοφία – την οποία μετέτρεψε σε τζαμί -για την προσευχή της Παρασκευής εμφανίστηκε σήμερα κυρίες και κύριοι ο Ταγίπ Ερντογάν κάνοντας νέες εμπρηστικές δηλώσεις κατά του Προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν. Την ίδια ώρα η αντιπολίτευση έριξε βόμβα στη βουλή καταγγέλλοντας ότι οι γιοι του Τούρκου Προέδρου δεν υπηρέτησαν στον τουρκικό στρατό.

Δεν σταματά να προκαλεί ο Τούρκος Προέδρος, καθώς για μια ακόμη φορά και μόλις μία εβδομάδα πριν τη σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες με κεντρικό θέμα την επιβολή κυρώσεων κατά της Τουρκίας, ο Ταγίπ Ερντογάν επέλεξε να πάει για την προσευχή της Παρασκευής στην Αγία Σοφία.

Συνοδευόμενος από πλήθος μυστικών αστυνομικών έφτασε στην Αγιά Σοφία και μπήκε μέσα στο ναό, για να προσευχηθεί σε μια ακόμη συμβολική κίνηση, μετά και την μετατροπή της Αγία Σοφίας σε τζαμί, τον περασμένο Ιούλιο.

Ο Ταγίπ Ερντογάν μετά την προσευχή, έκανε προκλητικές δηλώσεις κατά του Εμμανουέλ Μακρόν, ρίχνοντας λάδι στη φωτιά, στις ήδη ταραγμένες σχέσεις της Άγκυρας με το Παρίσι.

«Ο Μακρόν είναι ένα βαρίδι για τη Γαλλία. Ο Μακρόν και η Γαλλία περνάνε μία πολύ δύσκολη κατάσταση αυτή την περίοδο. Διαφορετικά θα προκύψουν προβλήματα σύντομα. Αλλιώς δεν θα μπορέσει να απαλλαγεί από τα Κίτρινα Γιλέκα. Τα Κίτρινα Γιλέκα αργότερα μπορεί να μετατραπούν σε κόκκινα γιλέκα. Αυτό είναι το πρόβλημα που αντιμετωπίζει.»

Ο Ερντογάν βρίσκεται στο στόχαστρο της αντιπολίτευσης η οποία κατήγγειλε ότι οι δυο γιοι του Αχμέτ Μπουράκ και Μπιλάλ δεν υπηρέτησαν στον τουρκικό στρατό .

«Ο Eρντογάν φοράει στολή παραλλαγής, αυτή η στολή θα ταίριαζε στον Μπιλάλ Ερντογάν, και στον Μπουράκ Ερντογάν. Ο ένας έκανε εξαγορά θητείας, ο άλλος δεν υπηρέτησε, καθώς δήλωσε ακατάλληλος. ΤΟΛΜΑΤΕ ΚΑΙ μιλάτε για στρατό και παραλλαγές. Άντε τώρα μη μιλάτε!»

Η αντιπολίτευση κατηγορεί τον Σουλτάνο ότι ξεπουλά τη στρατιωτική βιομηχανία στο Κατάρ – ωστόσο το Haber Turk που φιλοξένησε συνεντεύξεις στελεχών της βρέθηκε αντιμέτωπο με εξαντλητικά πρόστιμα και λογοκρισία.

Πηγή: MEGA

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα