Διεθνή

Ερντογάν: Προκλητικός και στις δηλώσεις του μετά τη φιέστα στην Αγιά Σοφιά

Μίλησε για «ευόδωση των προσπαθειών που κάναμε και έτσι η Αγιά Σοφιά έγινε και πάλι τζαμί».

Parallaxi
ερντογάν-προκλητικός-και-στις-δηλώσε-630942
Parallaxi

Ερντογάν Αγιά Σοφιά

Αφού προσευχήθηκε στην Αγιά Σοφιά, που λειτούργησε σήμερα ως τζαμί για πρώτη φορά μετά από 86 χρόνια, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προχώρησε σε δηλώσεις λίγο αργότερα.

Κάνοντας μια σύντομη δήλωση στους δημοσιογράφους, ο Ερντογάν, με τον Ντεβλέτ Μπαχτσελί στο πλευρό του, μίλησε για «ευόδωση των προσπαθειών που κάναμε και έτσι η Αγιά Σοφιά έγινε και πάλι τζαμί».

Δήλωσε ότι ευελπιστεί πως η Αγιά Σοφιά θα μπορεί να εξυπηρετεί όλους τους πιστούς ως τζαμί, ωστόσο, όπως ανέφερε, «ως πολιτισμική κληρονομιά όλης της ανθρωπότητας, είναι ένας τόπος στον οποίο μπορούν να έρχονται άνθρωποι όλων των θρησκειών και να τον επισκέπτονται».

«Η μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί τερμάτισε την αναμονή του έθνους μας. Σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες, 350.000 άτομα βρέθηκαν σήμερα στην Αγιά Σοφιά», είπε επίσης ο Τούρκος πρόεδρος.

Η ιστορική πρόκληση Ερντογάν με την προσευχή στην Αγιά Σοφιά

Η φιέστα που είχε στήσει ο Τούρκος πρόεδρος ξεκίνησε με ανάγνωση στίχων του κορανίου από τον ίδιο τον Ταγίπ Ερντογάν, ενώ στην συνέχεια έγινε το κάλεσμα στους μουσουλμάνους για προσευχή από τους τέσσερις μιναρέδες που βρίσκονται γύρω από τον ναό.

Ο Τούρκος πρόεδρος, φορώντας μάσκα, έφτασε στην Αγία Σοφία λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι. Μπήκε στην Αγιά Σοφιά και αφού γονάτισε στα ειδικά χαλιά που έχουν τοποθετηθεί, προσευχήθηκε και ο ίδιος.

Από το πρωί, πλήθος κόσμου είχε συγκεντρωθεί έξω από την Αγιά Σοφιά, για να πάρει μέρος στη «φιέστα» του Ερντογάν. Μάλιστα σύμφωνα με τον ίδιο συγκεντρώθηκαν 350.000 άνθρωποι.

Πηγή: iefimerida.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα