Διεθνή

Εσθονία: Η ζέστη έλιωσε το μπαρ από πάγο

Στην εποχή του κορονοϊού μπαρ από πάγο άνοιξε στην Εσθονία, όμως άντεξε μόνο μία μέρα

Parallaxi
εσθονία-η-ζέστη-έλιωσε-το-μπαρ-από-πάγο-708161
Parallaxi
Στιγμιότυπο Βίντεο

Στην εποχή του κορονοϊού μπαρ από πάγο άνοιξε στην πόλη Τατού της Εσθονίας.

Ο ιδιοκτήτης πήρε την ιδέα από ένα κάστρο που είχαν χτίσει παιδιά στο χιόνι. Ακόμη και στους -7 βαθμούς οι θαμώνες έσπευσαν να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία να βρεθούν με φίλους, ακόμα και να χορέψουν τηρώντας ασφαλείς αποστάσεις. Το μπαρ όμως άντεξε μία μόνο μέρα καθώς το χιόνι έλιωσε την επόμενη, όταν ανέβηκε η θερμοκρασία. Ίσως επανεμφανιστεί με την επόμενη χιονόπτωση στην πόλη.

Ιαπωνία

Φορώντας μάσκες και τηρώντας κάποιες αποστάσεις μεταξύ τους, Σιντοϊστές πιστοί στην Ιαπωνία αψηφούν το κρύο και βουτούν στο παγωμένο νερό για να εξαγνίσουν τις ψυχές. Η τελετή γίνεται κάθε χρόνο στο ναό Τέπου – ζου Ινάρι. Παρά το κρύο, με τη εξωτερική θερμοκρασία να μην ξεπερνά τους 5 βαθμούς Κελσίου, οι πιστοί μπήκαν στην πισίνα με το κρύο νερό και τους πάγους. Εφέτος οι πιστοί προσευχήθηκαν για το τέλος της πανδημίας.

Καζακστάν

Ένα μοναδικό θέαμα προσφέρουν οι σχηματισμοί του πάγου σε μια από τις μεγαλύτερες τεχνητές λίμνες στο Καζακστάν, που βρίσκεται κοντά στην παλιά πρωτεύουσα της χώρας Αστάνα. Το παχύ στρώμα πάγου φέτος εμφανίστηκε νωρίτερα από άλλες χρονιές και όταν έσπασε τα κομμάτια δημιούργησαν αυτές τις όμορφες εικόνες.

Πηγή: MEGA

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα