Ελλάδα

Εστιάτορες Θεσσαλονίκης: Κλείστε μας αλλά στηρίξτε μας

Tι ζητούν τα μέλη της Πρωτοβουλίας Εστίασης Θεσσαλονίκης από την κυβέρνηση.

Parallaxi
εστιάτορες-θεσσαλονίκης-κλείστε-μας-571069
Parallaxi

«Ουσιαστική στήριξη» από την κυβέρνηση ζητούν τα μέλη της Πρωτοβουλίας Εστίασης Θεσσαλονίκης που περιλαμβάνει τους ιδιοκτήτες περισσότερων από 250 επιχειρήσεων.

Με σχετική ανακοίνωση, ζητούν, επιπλέον από τα μέτρα που ανακοινώθηκαν, αποζημιώσεις, «ειδικά για τη Θεσσαλονίκη μετά το δεύτερο ακαριαίο κλείσιμο σε μια νύχτα», στήριξη στις μισθώσεις με μειώσεις ενοικίων, παράταση μισθώσεων για τα χρονικά διαστήματα που είναι κλειστά ή υπολειτουργούν και με εφαρμογή από τον Οκτώβριο.

Παράλληλα, ζητούν επιλεγμένη αναστολή για τις αδύναμες επιχειρήσεις που δεν είναι βιώσιμες με βάση τα περιοριστικά μέτρα, προστασία του προσωπικού και των θέσεων εργασίας, με οικονομικές ενισχύσεις. Επίσης, ζητούν για τουλάχιστον έναν χρόνο και ειδικά για την εστίαση, μείωση του ΦΠΑ στο 6%, περιορισμό των εισφορών στο 25%, επανένταξη στις χαμένες ρυθμίσεις και ευνοϊκές ρυθμίσεις για τα συσσωρευμένα χρέη που δημιουργήθηκαν από τα lock down και τα επαναλαμβανόμενα περιοριστικά μέτρα.

Νέες πληροφορίες αναφορικά με την εξάπλωση του ιού:
ΕΟΔΥ: 4 θετικά δείγματα σε 704 ελέγχους για covid-19 στο Μαρούσι

Κλιμάκια του ΕΟΔΥ αποτελούμενα και από Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) πραγματοποίησαν σήμερα, Σάββατο 31 Οκτωβρίου, δωρεάν rapid τεστ σε πολίτες, στην πλατεία Ευτέρπης, στο Μαρούσι.

Πραγματοποιήθηκαν 704 έλεγχοι, εκ των οποίων ανευρέθηκαν τέσσερα θετικά δείγματα (0,56%). Πρόκειται για τρεις άνδρες και μια γυναίκα (3 Έλληνες, 1 αλλοδαπός), με διάμεση ηλικία τα 42 έτη.

Χανιά: Κλείνει παιδικός σταθμός στην Κίσσαμο καθώς εντοπίστηκαν τρία θετικά κρούσματα COVID 19

Κλειστός για τις επόμενες ημέρες θα παραμείνειοπαιδικός σταθμός στην Γραμβούσα Κισσάμου καθώς -όπως ανακοίνωσε ο Δήμος-μετά απόσχετικό έλεγχο, επιβεβαιώθηκαν από τους αρμόδιους υγειονομικούς φορείς τρία θετικά κρούσματα με COVID 19 στονσταθμό .

Όπως αναφέρει ηανακοίνωση του Δήμου, «ήδη από τις αρχέςτης εβδομάδας μετά από ενημέρωση για εκδήλωση ελαφριάς ασθένειας μέλους τού προσωπικού, είχε ληφθεί απόφαση αναστολής της λειτουργίας του σταθμού, ο οποίος μετά τις χθεσινοβραδινές εξελίξεις, θα παραμείνει κλειστός μέχρι νεοτέρας, για την προστασία της υγείας των παιδιών, των οικογενειών τους και όλων των δημοτών μας, καθώς και την αποφυγή επιπλέον διασποράς του ιού».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση έχει ξεκινήσει η ιχνηλάτηση των θετικών κρουσμάτων από τον ΕΟΔΥ σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Κισσάμου, ενώ από πλευράς του Δήμου θα πραγματοποιηθούν, όπου κρίνεται απαραίτητο, απολυμάνσεις σε παιδικούς σταθμούς, σχολεία και δημόσιους χώρους.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα