Ελλάδα

Έτοιμο να λειτουργήσει το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στο Λιβάδι του δήμου Θέρμης

Απομένει η έκδοση της απόφασης της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως προκειμένου να λειτουργήσει από την προσεχή σχολική χρονιά 2020-2021.

Parallaxi
έτοιμο-να-λειτουργήσει-το-κέντρο-περι-639610
Parallaxi

Η έκδοση της απόφασης της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως απομένει προκειμένου να λειτουργήσει από την προσεχή σχολική χρονιά 2020-2021 το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στο Λιβάδι του δήμου Θέρμης.

Μετά την υπουργική απόφαση, η οποία αναμένεται να εκδοθεί εντός των προσεχών ημερών, θα γίνει πρόσκληση ενδιαφέροντος προς τους εκπαιδευτικούς για τη συγκρότηση της παιδαγωγικής ομάδας η οποία θα στελεχώσει το ΚΠΕ. Έτσι, μία επίμονη και μεθοδική προσπάθεια του δήμου Θέρμης οδηγείται σε αίσιο τέλος και από τους επόμενους, έναν με δύο μήνες το ΚΠΕ στο Λιβάδι θα είναι έτοιμο να υποδεχθεί τους πρώτους μαθητές. 

Το τελευταίο εμπόδιο για τη λειτουργία του ΚΠΕ ξεπεράστηκε τον Ιούλιο με την ψήφιση του νόμου για την ιδιωτική εκπαίδευση, στο άρθρο 15 του οποίου περιγράφονται όλες οι θεσμικές προϋποθέσεις για τη λειτουργία των νέων Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, όπως είναι και αυτό του δήμου Θέρμης στο Λιβάδι. 

Τις ημέρες αυτές ο δήμος και η κοινότητα Λιβαδίου ολοκληρώνουν τις εργασίες διαμόρφωσης του εξωτερικού χώρου του ΚΠΕ, ώστε αυτό να είναι έτοιμο να λειτουργήσει από τις αρχές του επόμενου μήνα. Ο δήμος έχει μεριμνήσει για τον εξοπλισμό των τριών αιθουσών του Κέντρου (υπολογιστές, θρανία, προτζέκτορα κ.λπ.), ενώ μέσα στο επόμενο διάστημα πρόκειται να λειτουργήσει και ο ξενώνας ο οποίος θα μπορεί να φιλοξενεί περί τους 30 μαθητές, μαζί με τους δασκάλους τους. 

Το ΚΠΕ του Λιβαδίου θα επισκέπτονται κατά προτεραιότητα μαθητές από σχολεία της ανατολικής Θεσσαλονίκης και ακολούθως και μαθητές σχολείων από άλλες περιοχές της χώρας. Η παιδαγωγική ομάδα του ΚΠΕ θα εκπονήσει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, ενώ η κοινότητα Λιβαδίου έχει ήδη ετοιμάσει, σε άμεση συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λιβαδιωτών, τρία μονοπάτια πεζοπορίας κατάλληλα για παιδιά σχολικής ηλικίας και ενηλίκους. Παράλληλα, με πρωτοβουλία του δήμου και τη συνεργασία του προέδρου της κοινότητας Δημήτρη Γουδήρα εκδόθηκε ένας τουριστικός οδηγός μέσω του οποίου κάθε επισκέπτης μπορεί να αντλεί πληροφορίες για την ιστορία, την πολιτιστική κληρονομιά, το φυσικό περιβάλλον, την κοινωνική κατάσταση, την οικονομική δραστηριότητα και την εν γένει μακραίωνη παρουσία των κατοίκων του Λιβαδίου στην περιοχή.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα