Top

Έτσι ξημέρωσε σήμερα ο πλανήτης με την πανδημία

Η εικόνα στον κόσμο σήμερα

Parallaxi
έτσι-ξημέρωσε-σήμερα-ο-πλανήτης-με-την-652631
Parallaxi
H εικόνα  στον κόσμο αυτή την ώρα 

Η  εικόνα  την ίδια ώρα χθες

Τουρκία: Σχεδόν το 40% των κρουσμάτων τον Αύγουστο ήταν άτομα ηλικίας 20 έως 40 ετών

Σχεδόν το 40% των ανθρώπων στην Τουρκία που μολύνθηκαν με τον κορονοϊό τον Αύγουστο ήταν μεταξύ 20-40 ετών, δήλωσε αργά το βράδυ της Κυριακής ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτζά κατά την καθημερινή ενημέρωση της πορείας της πανδημίας στη χώρα.

Όπως ανέφερε, μέσα σε 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 1.578 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με το σύνολο των περιπτώσεων που έχουν διαγνωστεί να ανέρχεται σε 279.806.

Το ίδιο διάστημα 53 ασθενείς υπέκυψαν στην Covid-19, με τον απολογισμό της πανδημίας του κορονοϊού να φθάνει τους 6.673 ως αυτό το στάδιο.

Η υψηλότερη εβδομαδιαία αύξηση του αριθμού των λοιμώξεων καταγράφηκε στις επαρχίες Βαν, Καραμάν, Ερζίντζαν, Τσανκιρί και Καισάρεια, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας.

Ο αριθμός των ασθενών οι οποίοι βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση ανέρχεται σε 1.102, ενώ ακόμη 1.013 πολίτες της Τουρκίας ανέρρωσαν τις προηγούμενες 24 ώρες, με το σύνολο των ανθρώπων που κρίνεται ότι έχουν αποθεραπευθεί να βρίσκεται πλέον στους 251.105.

Iνδία: Στα 4.204.613 τα κρούσματα

Οι θάνατοι στην Ινδία παραμένουν σχετικά σε χαμηλά επίπεδα, αλλά κατά το τελευταίο πενθήμερο αναφέρονται περισσότεροι από 1.000 ημερήσιοι θάνατοι.

Τα περιστατικά μόλυνσης από τον κορονοϊό στην Ινδία ξεπέρασαν σήμερα τα 4,2 εκατομμύρια, με την Ινδία να ξεπερνά την Βραζιλία για να γίνει η δεύτερη χώρα, με το μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων.

Με καταγεγραμμένα 4.204.613 περιστατικά μόλυνσης, η Ινδία ξεπέρασε τη Βραζιλία κατά 70.000 περιστατικά μόλυνσης από την COVID-19, που αναμένεται να παρουσιάσει την πιο πρόσφατη καταγραφή κρουσμάτων, αργότερα σήμερα.

Η Ινδία ανέφερε σήμερα 90.802 κρούσματα, έχει τον ταχύτερα αυξανόμενο αριθμό περιστατικών.

Οι ΗΠΑ με περισσότερα από έξι εκατομμύρια περιστατικά μόλυνσης, παραμένει η χώρα με το μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων, παγκοσμίως.

Οι θάνατοι στην Ινδία παραμένουν σχετικά σε χαμηλά επίπεδα, αλλά κατά το τελευταίο πενθήμερο αναφέρονται περισσότεροι από 1.000 ημερήσιοι θάνατοι.

Για τη σημερινή ημέρα, το υπουργείο Υγείας της Ινδίας ανακοίνωσε 1.016 θανάτους από την COVID-19, με το συνολικό αριθμό των θανάτων να φτάνει στους 71.642 θανάτους.

814 νέα κρούσματα στη Γερμανία

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων περιστατικών μόλυνσης από τον κορονοϊό στη Γερμανία αυξήθηκε κατά 814 στα 250.799 σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ (RKI). Δεν έχουν αναφερθεί νέοι θάνατοι, με τον αριθμό των θανάτων να παραμένει στους 9.325, όπως δείχνει η σχετική καταμέτρηση.

Μεξικό-κορονοϊός: 232 θάνατοι και 4.614 κρούσματα σε 24 ώρες

Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες κατέγραψε άλλους 232 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 και 4.614 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Ο απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού ανέρχεται πλέον σε 67.558 νεκρούς επί συνόλου 634.023 μολύνσεων.

Η μεξικανική κυβέρνηση έχει σημειώσει επανειλημμένα πως ο αριθμός των μολύνσεων είναι στην πραγματικότητα μάλλον πολύ υψηλότερος από αυτόν των επιβεβαιωμένων περιπτώσεων.

Κόστα Ρίκα: Κλινικές δοκιμές για θεραπεία του κορωνοϊού βασισμένη σε αντισώματα αλόγων

Ερευνητές στην Κόστα Ρίκα πρόκειται να ξεκινήσουν τις κλινικές δοκιμές μιας φθηνής θεραπείας κατά του κορωνοϊού, βασισμένης σε αντισώματα που θα έχουν ληφθεί από άλογα, στα οποία θα έχει χορηγηθεί με ένεση ο ιός SARS-Cov-2, ο οποίος προκαλεί τη νόσο COVID-19, σύμφωνα με επιστήμονες.

Παρασκευασμένη από το Ινστιτούτο Clodomiro Picado του πανεπιστημίου της Κόστα Ρίκα, η θεραπεία με αντισώματα αλόγου πρόκειται να δοκιμαστεί σε 26 ασθενείς από τα μέσα Σεπτεμβρίου, δήλωσε στο Reuters ο Ρομάν Μακάγια, ο πρόεδρος του Ταμείου Κοινωνικής Ασφάλισης, το οποίο διαχειρίζεται τα δημόσια κέντρα υγείας.

Οι Αρχές της Κόστα Ρίκα ευελπιστούν να μπορέσουν να ξεκινήσουν την εφαρμογή της θεραπείας ευρύτερα στα νοσοκομεία αν τα αποτελέσματα της δεύτερης φάσης της μελέτης είναι ενθαρρυντικά.

Σε νοσοκομεία της Κόστα Ρίκα 471 ασθενείς νοσηλεύονται με COVID-19 .

“Είμαστε περήφανοι που γνωρίζουμε ότι αυτό το προϊόν θα σώσει ζωές μέχρι το εμβόλιο να φθάσει στον πληθυσμό. Το κάνουμε με τις δικές μας πηγές, χωρίς να χρειαστεί να περιμένουμε στη σειρά ή να συναγωνιστούμε άλλες χώρες, όπως φαίνεται να συμβαίνει με τα πιθανά εμβόλια”, δήλωσε ο Αλμπέρτο Αλάπε, ένας συντονιστής του ερευνητικού αυτού σχεδίου στο Ινστιτούτο.

Παρόμοιες προσπάθειες βρίσκονται επίσης σε εξέλιξη στην Αργεντινή και την Βραζιλία, ενώ στο Βέλγιο επιστήμονες χρησιμοποιούν λάμα.

Οι ερευνητές στην Κόστα Ρίκα υποστηρίζουν ότι η μέθοδός τους θεραπείας του COVID-19 βασίζεται στην εμπειρία της χρήσης αντισωμάτων αλόγων για την παρασκευή αντιοφικών ορών.

Οι ερευνητές εισήγαν την ιική πρωτεϊνη από την Κίνα και το Ηνωμένο Βασίλειο και την χορήγησαν ενέσιμα στα έξι από τα 110 άλογα τα οποία το Ινστιτούτο χρησιμοποιεί στις δοκιμές.

Εβδομάδες αργότερα, όταν τα ζώα ανέπτυξαν αρκετά αντισώματα, πήραν αίμα από τα άλογα και χρησιμοποίησαν τα αντισώματα από το πλάσμα ως πρώτη ύλη για τον ενέσιμο ορό.

Αν αυτή η μέθοδος επιτύχεο, οι ερευνητές λένε ότι θέλουν να μοιραστούν την φθηνή αυτή θεραπεία με άλλα κράτη της Κεντρικής Αμερικής, τα περισσότερα εκ των οποίων είναι πιο φτωχά από την Κόστα Ρίκα.

Δώδεκα νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Κίνα

Στην ηπειρωτική Κίνα εντοπίστηκαν τις προηγούμενες 24 ώρες δώδεκα νέα κρούσματα κορωνοϊού, δύο περισσότερα από την προηγουμένη, ανακοίνωσε σήμερα η Εθνική Επιτροπή Υγείας της χώρας.

Σύμφωνα με την Επιτροπή, όλα τα νέα κρούσματα ήταν «εισαγόμενα», κατά την ορολογία που χρησιμοποιεί το Πεκίνο όταν αναφέρεται σε ταξιδιώτες από το εξωτερικό που διαπιστώνεται πως έχουν προσβληθεί αφού εισέλθουν στην κινεζική επικράτεια. Πρόκειται για την 22η συνεχόμενη ημέρα που δεν διαγνώστηκε καμία περίπτωση εντόπιας μετάδοσης του κορωνοϊού στη χώρα, σύμφωνα με τις Αρχές.

Ακόμη 17 ασθενείς κρίθηκε πως αποθεραπεύτηκαν κι έλαβαν εξιτήρια από κινεζικά νοσοκομεία.

Ο επίσημος απολογισμός της πανδημίας στην Κίνα ανέρχεται σε 4.634 νεκρούς εξαιτίας του Covid-19 επί συνόλου 85.134 μολύνσεων από τον SARS-CoV-2.

Περού: Η αστυνομία διέκοψε γαμήλια τελετή για παραβίαση των μέτρων κατά του κορωνοϊού

Πριν καν προλάβουν να πουν το «ναι», βρέθηκαν στο αστυνομικό τμήμα: Οι μελλόνυμφοι, οι καλεσμένοι και ο πάστορας συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια τέλεσης ενός γάμου στο Περού για λόγους παραβίασης των μέτρων περιορισμού κατά του κορωνοϊού.

Η γαμήλια τελετή έγινε σε μια Πεντηκοστιανή εκκλησία στην πόλη Χουανκάγιο, στο κεντρικό Περού, όπου, όπως και η υπόλοιπη χώρα, υπόκειται σε αυστηρά μέτρα περιορισμών κατά της επιδημίας Covid-19.

«Γιόρταζαν έναν γάμο, που απαγορεύεται εντελώς, όπως κάθε συνάθροιση ανθρώπων», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο διοικητής της αστυνομίας Χοσέ Γκαρθία. «Προσπαθούμε να αποτρέψουμε την εξάπλωση αυτού του ιού, αλλά οι άνθρωποι δεν μας καταλαβαίνουν», είπε απηυδισμένος.

Σύμφωνα με την εφημερίδα La Republica, οι αστυνομικοί εισέβαλαν στην εκκλησία ακριβώς τη στιγμή της ιεροτελεστίας που ο πάστορας ρωτούσε το ζευγάρι αν δέχεται ο ένας τον άλλον.

Η τελετή διακόπηκε και το ζευγάρι, ο ιερέας και οι 12 καλεσμένοι μεταφέρθηκαν στο αστυνομικό τμήμα. Αφέθηκαν όλοι τους ελεύθεροι μετά από αρκετές ώρες κράτησης, χωρίς να πληρώσουν το πρόστιμο των 110 δολαρίων που προβλεπόταν για τον καθένα.

Με 29.687 θανάτους και περισσότερα από 683.000 κρούσματα που έχουν καταγραφεί από την αρχή της πανδημίας, το Περού είναι η τρίτη χώρα της Λατινικής Αμερικής που έχει πληγεί σφοδρότερα από τον κορωνοϊό, πίσω από τη Βραζιλία και το Μεξικό.

447 νέοι θάνατοι το τελευταίο 24ωρο στη Βραζιλία

Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκαν ακόμη 447 θάνατοι ασθενών εξαιτίας του Covid-19 και 14.521 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Ο απολογισμός της πανδημίας του κορωνοϊού στη γιγαντιαία λατινοαμερικάνικη χώρα των 212 εκατομμυρίων κατοίκων ανήλθε σε 126.650 νεκρούς, ενώ το σύνολο των μολύνσεων ανέρχεται σε 4,14 εκατομμύρια, σύμφωνα με τα δεδομένα του υπουργείου.

Η Βραζιλία υφίσταται το δεύτερο βαρύτερο πλήγμα στον κόσμο από την πανδημία του κορωνοϊού, πίσω μόνο από τις ΗΠΑ, σε απόλυτα μεγέθη – τόσο όσον αφορά τον αριθμό των θανάτων, όσο και αυτόν των μολύνσεων.

Το 5% των Βραζιλιάνων θα αρνηθεί υπό οποιεσδήποτε συνθήκες να λάβει ένα εμβόλιο κατά του κορωνοϊού και ένα επιπλέον 20% απαντά ότι ενδέχεται να μην εμβολιαστεί, σύμφωνα με μια έρευνα που δημοσιεύθηκε χθες Κυριακή στην εφημερίδα O Estado de S. Paulo.

Οι λόγοι που έδωσαν εκείνοι που εκφράζουν επιφυλάξεις για τη λήψη ενός εμβολίου κατά του Covid-19 περιλαμβάνουν αμφιβολίες για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητά του και αβάσιμες θεωρίες συνωμοσίας, όπως φόβοι για επέμβαση στον γενετικό κώδικα, ότι θα τους εμφυτευτεί ένα τσιπ αν εμβολιαστούν και ότι είναι φτιαγμένο από έμβρυα που προέρχονται από άμβλωση.

Το δείγμα της δημοσκόπησης της Ibope που διενεργήθηκε για τη μη κυβερνητική οργάνωση Avaaz ήταν 1.000 άτομα σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Από εκείνους που εξέφρασαν απροθυμία να εμβολιαστούν, το 34% ανήκει στην ηλικιακή ομάδα 25-34 ετών και το 36% είναι ευαγγελιστές Χριστιανοί.

Η δημοσκόπηση έδειξε ότι το 75% των Βραζιλιάνων θα εμβολιαστεί όταν το εμβόλιο θα είναι διαθέσιμο.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε αφότου ο ακροδεξιός πρόεδρος Ζαΐχ Μπολσονάρου, ο οποίος υποβαθμίζει διαρκώς τη σοβαρότητα της πανδημίας, επανέλαβε την περασμένη εβδομάδα ότι οι εμβολιασμοί κατά του Covid-19 δεν θα είναι υποχρεωτικοί όταν εμβόλια θα είναι διαθέσιμα.

Η Βραζιλία καταγράφει τον δεύτερο υψηλότερο παγκοσμίως αριθμό κρουσμάτων και θανάτων που σχετίζονται με τον ιό, καταμετρώντας μέχρι σήμερα 126.203 νεκρούς και 4,1 εκατομμύρια μολύνσεις.

Θετικά στον κορωνοϊό περισσότερα από 200 μέλη του ΟΗΕ στη Συρία

Περισσότερα από 200 μέλη του προσωπικού των Ηνωμένων Εθνών έχουν μολυνθεί με τον Covid-19 στη Συρία, καθώς ο OHE εντείνει τα σχέδια του έκτακτης ανάγκης για την καταπολέμηση της ταχείας εξάπλωσης της πανδημίας στη χώρα, ανέφεραν γιατροί και αξιωματούχοι του παγκόσμιου οργανισμού.

Ο συντονιστής επί ανθρωπιστικών θεμάτων των Ηνωμένων Εθνών για τη Συρία Ιμράν Ρίζα την περασμένη Τρίτη ανέφερε στους επικεφαλής υπηρεσιών του ΟΗΕ σε μια επιστολή του για να διανεμηθεί στο προσωπικό ότι ο ΟΗΕ βρισκόταν στα τελικά στάδια εξασφάλισης μιας ιατρικής εγκατάστασης για τη θεραπεία των κρουσμάτων του ιού.

«Έχουν αναφερθεί πάνω από 200 μολύνσεις στις τάξεις του προσωπικού του ΟΗΕ, με ορισμένους από τους νοσούντες να νοσηλεύονται και τρεις να έχουν απομακρυνθεί», υπογράμμισε ο ανώτερος αξιωματούχος του ΟΗΕ στη Συρία στην επιστολή του η οποία διέρρευσε στο Reuters από ένα μέλος του προσωπικού που έχει μολυνθεί με το κορωνοϊό.

Εργαζόμενοι στις ανθρωπιστικές υπηρεσίες και γιατροί αναφέρουν ότι ο πραγματικός αριθμός των κρουσμάτων είναι σημαντικά υψηλότερος, συμπεριλαμβανομένων των εκατοντάδων εργαζομένων σε μη κυβερνητικές οργανώσεις που συνεργάζονται με τις δεκάδες υπηρεσίες του ΟΗΕ που επιβλέπουν τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις ανθρωπιστικής βοήθειας της χώρας.

Ο Ρίζα δήλωσε ότι υπήρξε δεκαπλασιασμός των λοιμώξεων στη Συρία τους δύο μήνες από τότε που ενημέρωσε για τελευταία φορά το προσωπικό, αναφερόμενος σε στοιχεία του υπουργείου Υγείας που δείχνουν ότι έχουν καταγραφεί 3.171 κρούσματα και 134 θάνατοι έπειτα την αναφορά του πρώτου κρούσματος στις 23 Μαρτίου.

«Η επιδημιολογική κατάσταση σε ολόκληρη τη χώρα έχει αλλάξει σημαντικά» δήλωσε ο αξιωματούχος των ΗΕ.

Γιατροί και εργαζόμενοι στον τομέα ανθρωπιστικής βοήθειας που εδρεύουν στη Δαμασκό κρατούν επιφυλάξεις για τα επίσημα στοιχεία, κάνοντας λόγο για συγκάλυψη των Αρχών. Οι Αρχές το αρνούνται αλλά παραδέχονται ότι τα τεστ που διεξάγονται είναι περιορισμένα.

Τα Ηνωμένα Έθνη εκφράζουν ανησυχία για την εξάπλωση του κορονοϊού σε μια χώρα όπου οι υποδομές υγείας έχουν καταστραφεί από τον πόλεμο και οι ιατρικές προμήθειες είναι περιορισμένες.

Ανεξάρτητοι γιατροί και εργαζόμενοι ανθρωπιστικής βοήθειας τονίζουν πως αρκετοί γιατροί και ιατρικό προσωπικό έχουν πεθάνει τις τελευταίες εβδομάδες.

Αυτόπτες μάρτυρες και εργαζόμενοι σε νεκροταφεία κάνουν λόγο για τριπλασιασμό των ταφών από τον Ιούλιο σε ένα νεκροταφείο που βρίσκεται νότια της πρωτεύουσας.

Ανήσυχος ο Βρετανός υπουργός Υγείας για την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού

Η απότομη αύξηση των περιστατικών COVID-19 στη Βρετανία που κατέγραψε 2.988 νέες μολύνσεις μέσα σε 24 ώρες, τον μεγαλύτερο αριθμό μολύνσεων μέσα σε μία ημέρα από τον Μάιο, είναι «ανησυχητική», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ, αν και πρόσθεσε ότι η πλειονότητα είναι νεώτεροι άνθρωποι.

«Η αύξηση στον αριθμό των περιστατικών που είδαμε σήμερα είναι ανησυχητική», είπε. «Τα περιστατικά είναι μεταξύ νεώτερων ανθρώπων, αλλά έχουμε δει και σε άλλες χώρες στον κόσμο και στην Ευρώπη αυτού του είδους την αύξηση των περιστατικών μεταξύ των νεώτερων ανθρώπων που οδηγεί σε μια αύξηση συνολικά στον πληθυσμό».

Είπε πως όλοι πρέπει να ακολουθούν τους κανόνες κοινωνικής απόστασης για να εμποδίσουν την εξάπλωση των μολύνσεων.

Η τάση στον ημερήσιο αριθμό μολύνσεων άρχισε να αυξάνεται τις τελευταίες εβδομάδες, αν και ο αριθμός των ασθενών που εισάγονται στο νοσοκομείο και των νεκρών από COVID-19 παρέμεινε σε χαμηλά επίπεδα.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα