Αθλητισμός

Euro 2020: Ένα τρομερό βίντεο, το αποψινό πρόγραμμα και τα ρεκόρ του Ρονάλντο

Όλα όσα πρέπει να δεις και να γνωρίζεις λίγο πριν την έναρξη της νοκ άουτ φάσης.

Parallaxi
euro-2020-ένα-τρομερό-βίντεο-το-αποψινό-πρόγρ-778269
Parallaxi

Έπειτα από διήμερο ρεπό το Euro 2020 επιστρέφει με τη νοκ- άουτ φάση και οι απανταχού φίλαθλοι αναμένουν εντός ολίγης ώρας τους επόμενους συναρπαστικούς αγώνες.
Στο μεταξύ, ένα τρομερό βίντεο κοινοποίησε η UEFA και το οποίο αξίζει σίγουρα να δεις, εάν είσαι ποδοσφαιρόφιλος.
Ο λόγος για βίντεο που αποτυπώνει τον κόσμο στις εξέδρες, τις εμπειρίες, τους πανηγυρισμούς, τα συναισθήματα, τα απρόοπτα και άλλα πολλά.

Μετά από το σύντομο ρεπό, λοιπόν, και λίγο πριν τη νοκ-άουτ φάση, δες αυτό το βίντεο και μπες στο κλίμα:

Tο αποψινό πρόγραμμα αγώνων

16:10 Euro Day (ΑΝΤ1)

19:00 Ουαλία – Δανία (ΑΝΤ1)

Το πρώτο παιχνίδι της νοκ άουτ φάσης του Euro 2020 προγραμματίζεται ανάμεσα σε Ουαλία και Δανία, στη ‘Johan Cruyff Arena’. Η παρέα του Μπέιλ πέρασε ως δεύτερη από το Group A (1Ν-1Ι-1Η, 3-2 γκολ), ενώ οι Σκανδιναβοί διέλυσαν με σκορ 4-1 την Ρωσία στον ‘τελικό’ του Group B για να πάρουν το εισιτήριο για τους ’16’.

Αμφότερες βλέπουν μπροστά τους μια ιδανική ευκαιρία να φτάσουν στα προημιτελικά. Οι Ουαλοί διότι απέφυγαν κάποιο από τα ‘θηρία’, οι Δανοί γιατί δεδομένα παίζουν με έναν αντίπαλο που είναι στα μέτρα τους. Η ιστορία των μεταξύ τους αναμετρήσεων ξεκινάει από το 1964. Συνολικά εννέα φορές έχουν συναντηθεί στο παρελθόν, με τέσσερις νίκες για την Ουαλία και πέντε για τη Δανία.

22:00 Ιταλία Αυστρία (ANT1)

Το αποψινό πρόγραμμα συνεχίζεται με την αναμέτρηση Ιταλία – Αυστρία στο ‘Wembley’. Η ‘Squadra Azzurra’ πέρασε ως πρώτη από το Group A και μάλιστα πέτυχε κάτι μοναδικό στην ιστορία του Euro: έκανε το 3/3 χωρίς να δεχτεί γκολ. Το σύνολο του Μαντσίνι τρέχει ένα σερί 11 αγώνων με μηδέν παθητικό! Τελευταία φορά που δέχτηκε γκολ η Ιταλία ήταν στο 1-1 με την Ολλανδία για το Nations League, στις 14/10/2020… Αμφίβολοι για το ματς οι Φλορέντσι και Κιελίνι.

Tα ρεκόρ του Κριστιάνο Ρονάλντο

Αξιοσημείωτη, όμως, είναι και η αναφορά στον Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες έχει σκοράρει πέντε φορές στη φάση των ομίλων του Euro 2020 και έσπασε τρία ρεκόρ.

Μάλιστα, ο τελευταίος επιθυμεί να καταρρίψει το ρεκόρ του Μισέλ Πλατινί με τα 9 γκολ σε μια διοργάνωση.

Με λίγα λόγια, ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι ο πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης, έχοντας πετύχει πέντε γκολ τα τρία εκ των οποίων με πέναλτι, ενώ “μοίρασε” και μια ασίστ στον Ντιόγκο Ζότα κόντρα στη Γερμανία, έχοντας συμμετοχή στα έξι από τα επτά τέρματα της ομάδας του Φερνάντο Σάντος, στη φάση των ομίλων του Euro 2020.

Ο 36χρονος κορυφαίος της Γιουβέντους έφτασε τα 109 γκολ με το εθνόσημο και ισοφάρισε το ρεκόρ του Αλί Νταεΐ.

Τέλος, έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής που έχει πετύχει 20 γκολ σε κύρια φάση παγκόσμιου και ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, ενώ είναι ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία των Euro.

Με πληροφορίες από το ρεπορτάζ του PAOK24 / gazzetta.gr / SPORT24 

EURO 2020: 11.000 σημαίες με τα χρώματα του ουράνιου τόξου στο Γερμανία – Ουγγαρία

#TAGS
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα