Top

Εύοσμος: Πορεία διαμαρτυρίας για το lockdown

Αυτή την ώρα στο Δημαρχείο.

Parallaxi
εύοσμος-πορεία-διαμαρτυρίας-για-το-lockdown-727650
Parallaxi

Πορεία πραγματοποιούν αυτή τη στιγμή κάτοικοι του Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου, οι οποίοι τάσσονται ενάντια στα έκτακτα μέτρα για το lockdown στην περιοχή και κατά της δημιουργίας δομής προσφύγων και μεταναστών. H πορεία έφτασε μέχρι το Κορδελιό, στην συνέχεια επέστρεψε στην πλατεία Ευόσμου και διαλύθηκε.

«Δεν σηκώνουμε πολλά, Χαρδαλιά Χαρδαλιά», «Κάτω η χούντα του κορονοϊού» και

«Θέλουμε ζωή και όχι φυλακή» φωνάζουν οι διαδηλωτές.
Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το δημαρχείο Ευόσμου – Κορδελιού από κατοίκους της περιοχής.

Όπως μπορείτε να δείτε μπροστά από το δημαρχείο υπάρχει πανό στο οποίο γράφει: «11 κρούσματα, βάλατε 160.000 φυλακή», ενώ μάλιστα υπάρχει και ένα ακόμα στο οποίο γράφει: «Εσείς που μας κοιτάτε σε λίγο θα πεινάτε».

Από Δευτέρα να σταματήσει το λοκνταουν να ανοίξουν τα καταστήματα γιατί όλα τα πληρώνουν οι καταστηματάρχες.

“Αμφισβητούμε τον τρόπο με τον οποίο παίρνουν τα μέτρα προστασίας, είναι γελοίο να κλείνουμε τα μαγαζιά αλλά να πηγαίνουμε στα πάρκα, στα σούπερ μαρκετ, να ανεβαίνουμε στα λεωφορεία. Δεν αμφισβητούμε τον ιό. Ας τα έκλειναν όλα για 15 μέρες να καθαρίζαμε. Ζούμε έναν παραλογισμό, σε πέντε λεπτά βρισκόμαστε σε όμορους δήμους. Τα παιδιά δεν μπορούν να πάνε σχολείο σε άλλους δήμους, αλλά εργαζόμενοι μπορούν να πάνε κανονικά στις δουλειές τους” αναφέρουν πολίτες.

Μάλιστα οι κάτοικοι της περιοχής ζητάνε από την Δευτέρα να σταματήσει το lockdown και να ανοίξουν τα καταστήματα. “Το πιο μεγάλο θέμα είναι τα παιδιά μας. Δεν γίνεται να μην πηγαίνουν σχολείο επειδή είναι σε όμορο δήμο τα σχολεία τους.” τονίζουν.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα