Ελλάδα

Πεδίο μάχης τα Εξάρχεια: Επεισόδια μετά την πορεία

Τα επεισόδια ξέσπασαν λίγο πριν τις 20:30, όταν μερίδα διαδηλωτών άρχισε να καίει κάδους - ΒΙΝΤΕΟ

Parallaxi
πεδίο-μάχης-τα-εξάρχεια-επεισόδια-μετ-944927
Parallaxi

Επεισόδια σημειώνονται αυτήν την ώρα στο κέντρο της Αθήνας, μετά τo τέλος της πορείας που πραγματοποιήθηκε στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, που δολοφονήθηκε από τον αστυνομικό Επαμεινώνδα Κορκονέα σαν σήμερα πριν από 14 χρόνια.

Πάνω από 7.000 άτομα συμμετείχαν, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΓΑΔΑ, στην μεγάλη πορεία που ξεκίνησε από τα Προπύλαια, πέρασε από το Σύνταγμα και κατευθύνθηκε προς τα Εξάρχεια, στο μνημείο στη συμβολή των οδών Τζαβέλα και Μεσολογγίου, όπου άφησε την τελευταία του πνοή ο 15χρονος.

Τα επεισόδια ξέσπασαν λίγο πριν τις 20:30, όταν μερίδα διαδηλωτών άρχισε να καίει κάδους στην Εμμανουήλ Μπενάκη, στην Ακαδημίας και στη Ζωοδόχου Πηγής και να πετά μολότοφ στους αστυνομικούς.

Δυνάμεις των ΜΑΤ απάντησαν με χειροβομβίδες κρότου λάμψης και χημικά, ενώ το θωρακισμένο όχημα εκτόξευσης νερού «Αύρα» της Ελληνικής Αστυνομίας βγήκε στους δρόμους.

Σημειώνεται, ότι ένταση υπήρξε και στην Ομόνοια. Την ώρα που η πορεία περνούσε από την πλατεία μία μερίδα ατόμων φώναξε συνθήματα κατά των αστυνομικών, οι οποίοι τους με μηχανάκια τους διέλυσαν, ωστόσο οι διαδηλωτές απάντησαν πετάγοντας μπουκάλια και αντικείμενα.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα