Ελλάδα

Εύα Καϊλή: Μηνύει την Ευρωβουλή για «παραβίαση της ασυλίας της»

Την κατάθεση μήνυσης ανακοίνωσαν οι δικηγόροι της.

Parallaxi
εύα-καϊλή-μηνύει-την-ευρωβουλή-για-πα-978551
Parallaxi

Λίγο πριν συμπληρωθεί ένας μήνας από την απελευθέρωσή της από το «βραχιολάκι», η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Εύα Καϊλή προχώρησε σε μήνυση κατά της Ευρωβουλής «για παραβίαση της βουλευτικής ασυλίας, έχοντας παρακολουθηθεί από τις μυστικές υπηρεσίες την περίοδο που συμμετείχε στην επιτροπή Pega, η οποία διερευνούσε θεσμικά την ύπαρξη παράνομου λογισμικού που παρακολουθούσε τις δραστηριότητες ευρωβουλευτών και πολιτών της ΕΕ».

Αναλυτικότερα, όπως μεταδίδει η ιταλική εφημερίδα il Fatoo Quotidiano, την κατάθεση μήνυσης ανακοίνωσαν οι δικηγόροι της Ελληνίδας ευρωβουλευτή, η οποία είχε συλληφθεί τον περασμένο Δεκέμβριο για συμμετοχή στο σκάνδαλο χρηματισμού QatarGate.

Υπενθυμίζεται ότι η Εύα Καϊλή απαλλάχθηκε από το «βραχιολάκι» επιτήρησης στις 25 Μαΐου, μετά από προληπτική κράτηση άνω των πέντε μηνών, εκ των οποίων τέσσερις σε φυλακή και ένας σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Σημειώνεται ότι η Εύα Καΐλή απαγορεύεται να εγκαταλείψει το Βέλγιο κατόπιν συμφωνίας με τις αρμόδιες αρχές, όπως αναφέρει η ιταλική εφημερίδα.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα