Επικαιρότητα

Εύοσμος: O Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων χάρισε απινιδωτή σε Δημοτικό Σχολείο

Ο απινιδωτής θα τοποθετηθεί στον χώρο του 3ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Εύοσμου

Parallaxi
εύοσμος-o-σύλλογος-γονέων-και-κηδεμόνω-1000334
Parallaxi

Με αφορμή τη συμμετοχή και την διάκριση του 3ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Εύοσμου στην τρίτη θέση στον 2ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό “Kids Save Lives Championship 2023” που διοργανώθηκε από το Kids save lives, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Σχολείου αποφάσισε να προβεί στην αγορά ενός απινιδωτή, ο οποίος θα τοποθετηθεί στον χώρο του σχολείου.

Ο απινιδωτής παραδόθηκε την Τρίτη 25 Απριλίου 2023 σε μια συμβολική τελετή, παρουσία της διεύθυνσης του σχολείου, από την πρόεδρο του Συλλόγου κα Ησαϊα Κακανά στους μαθητές που συμμετείχαν στον διαγωνισμό και κατάφεραν να κατακτήσουν την 3η θέση. Πρόκειται για έναν απινιδωτή με προδιαγραφές κατάλληλες για χρήση σε σχολικό περιβάλλον. Ο απινιδωτής θα βρίσκεται στον χώρο του Σχολείου και θα είναι προσβάσιμος για την κάλυψη όλων των έκτακτων αναγκών τόσο για το εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό, που εργάζεται στο Σχολείο, όσο και για οποιαδήποτε άλλη έκτακτη περίσταση χρειαστεί.

Ο απινιδωτής αποτελεί ένα μηχάνημα που έχει τη δυνατότητα να επαναφέρει στη ζωή ένα άτομο που έχει σταματήσει η καρδιά του. Η χρήση του είναι εύκολη, η συσκευή είναι φορητή, ενεργοποιείται με το πάτημα ενός κουμπιού, παρέχει εκτενείς και απλές φωνητικές οδηγίες χρήσης και διαθέτει ηλεκτρόδια – διαφορετικά για παιδιά κάτω των 10 ετών και διαφορετικά για μεγαλύτερα παιδιά και ενήλικες.

Επιπλέον ο Σύλλογος σε συνεργασία με το Σχολείο σκοπεύει να πραγματοποιήσει ειδικό πιστοποιημένο σεμινάριο για την εκπαίδευση εκπαιδευτικών και μαθητών σχετικά με την παροχή Πρώτων Βοηθειών.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα