Ελλάδα

Εύβοια: Δύσκολη η κατάσταση για τον περιορισμό του πύρινου μετώπου

Αποφασίστηκε να αποσταλούν επιπλέον ενισχύσεις και ελικόπτερο συντονισμού.

Parallaxi
εύβοια-δύσκολη-η-κατάσταση-για-τον-περ-899402
Parallaxi

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 14:00 το μεσημέρι του Σαββάτου στον Κρεμαστό Εύβοιας. Οι φλόγες καίνε χορτολιβαδική έκταση και έχουν φτάσει στην είσοδο του χωριού Κρεμαστός.

Στο σημείο του μετώπου βρίσκονται ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, οι οποίες, λίγο μετά τις 17:00, ενισχύθηκαν. Έτσι, συνολικά επιχειρούν 70 πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 21 οχήματα, εννιά αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα ως συντονιστικό.

Συνδρομή γίνεται και από υδροφόρες ΟΤΑ.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, το έργο της κατάσβεσης δυσχεραίνει το γεγονός ότι στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι. Στόχος των δυνάμεων είναι να περιοριστεί η πυρκαγιά πριν «πέσει» το φως της ημέρας και αποχωρήσουν τα εναέρια μέσα.

«Έφτασε στην είσοδο του χωριού», δηλώνει ο αντιδήμαρχος

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο evima.gr o αντιδήμαρχος του δήμου Κύμης Αλιβερίου, Κώστας Δημάς, η πυρκαγιά έχει φτάσει στην είσοδο του χωριού στο Κρεμαστό και καίει πεύκα.

Μάλιστα, με εντολή αρχηγού ΠΣ κλιμάκιο της ΔΑΕΕ θα μεταβεί για την διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς.

Παράλληλα, μαρτυρίες αναφέρουν ότι η πυρκαγιά έγινε θεατή και από την περιοχή της Ερέτριας, όπως μεταδίδει το eviathema.gr.

ΠΗΓΗ:  ΕΘΝΟΣ

#TAGS
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα