Fake news η δωρεά του Τομ Χανκς για ανασκαφή στην Ελλάδα

Ενοχλημένη η σύζυγός του από την ψευδή είδηση, την διέψευσε.

Parallaxi
fake-news-η-δωρεά-του-τομ-χανκς-για-ανασκαφή-στ-0
Parallaxi

Δημοφιλές έγινε από χθες το tweet που ήθελε τον Τομ Χανκς να κάνει δωρεά ενός εκατομμυρίου ευρώ για αρχαιολογική ανασκαφή στο Δεσποτικό της Αντίπαρου. Η είδηση κοινοποιήθηκε από αρκετούς λογαριασμούς του μέσου κοινωνικής δικτύωσης και οι χρήστες έδωσαν τα συγχαρητήριά τους στον γνωστό ηθοποιό, που είναι λάτρης της χώρας μας.

Ωστόσο, στη συνέχεια, η ελληνικής καταγωγής γυναίκα του, Ρίτα Γουίλσον, διέψευσε την είδηση και έσπευσε να διαλύσει τα fake news που κυκλοφόρησαν με αστραπιαία ταχύτητα.

Όπως έγραψε η ίδια, το νέο δεν ισχύει και η οικογένειά της δεν γνωρίζει τίποτα περί αυτού:

Σε επίσημη ανακοίνωση, προχώρησε και το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, καθώς η ψευδής είδηση ανέφερε επίσης ότι ο Τομ Χανκς θα βραβευόταν στον χώρο αυτό για τη δωρεά του στις 6 Οκτωβρίου.

Η ανακοίνωση από το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος: 

Με έκπληξη διαβάσαμε δημοσιεύματα στον Τύπο καθώς και το tweet της κας Rita Wilson σχετικά με επικείμενη βράβευση του ηθοποιού Tom Hanks από το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, κάτι που διαψεύδουμε κατηγορηματικά καθώς πρόκειται για κατασκευασμένη είδηση. Επιπλέον, ουδέποτε εκδώσαμε σχετική ανακοίνωση όπως ανακριβώς αναφέρει μερίδα του Τύπου.

Τα παραπάνω δεν έχουν βεβαίως καμία σχέση με την εκτίμηση που τρέφουμε προς τον σπουδαίο αυτόν ηθοποιό και την προσφορά του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο ντράμερ των Sigur Rós αποχωρεί έπειτα από την καταγγελία για βιασμό

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα