Επικαιρότητα

Φαρμακοποιοί Θεσσαλονίκης: Προσβλητικός ο αποκλεισμός από τον εμβολιασμό

Τι αναφέρουν σε επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό

Parallaxi
φαρμακοποιοί-θεσσαλονίκης-προσβλητ-407576
Parallaxi

Την έντονη αντίδραση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης προκάλεσε η απόφαση του υπουργείου Υγείας να αποκλείσει τους φαρμακοποιούς από τους υγειονομικούς που θα εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα κατά της Covid-19.

Μάλιστα, εκφράζουν τα έντονα παράπονα τους κάνοντας λόγο για προσβλητικό αποκλεισμό με επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη.

Την επιστολή υπογράφουν οι κύριοι Ευγενίδης (πρόεδρος ΦΣ Θεσσαλονίκης) και Φαρσάκης (πρόεδρος ΣΥ.ΦΑ Θεσσαλονίκης).

Αναλυτικά:

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Προς: Τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

Δυσάρεστη έκπληξη μας επιφύλαξαν οι δηλώσεις (8/1/2021) του Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, σύμφωνα με τις οποίες οι φαρμακοποιοί δεν περιλαμβάνονται στους υγειονομικούς που θα εμβολιαστούν κατά της COVID-19 στην πρώτη φάση.

Σας θυμίζουμε πως οι φαρμακοποιοί ήμασταν, από την πρώτη μέρα της πανδημίας, υποχρεωμένοι να λειτουργούμε τα φαρμακεία μας 24 ώρες το 24ωρο, για να εξυπηρετούμε τους ασθενείς συμπολίτες μας, σε μια περίοδο με άγνωστη και αβέβαιη έκβαση.

Σας τονίζουμε ότι όσο η πανδημία συνεχίζεται, το ποσοστό των πασχόντων από COVID-19 που επισκέπτονται τα φαρμακεία μας αυξάνεται. Βρισκόμαστε, δηλαδή, συνεχώς εκτεθειμένοι στον κίνδυνο της νόσου και δυστυχώς ήδη μετράμε απώλειες μεταξύ των συναδέλφων μας.

Διαθέσαμε τις αποθήκες του συνεταιρισμού μας για την ασφαλή φύλαξη και διανομή των εμβολίων, όπως άλλωστε οφείλαμε ως μέλη της οικογένειας των υγειονομικών.

Επίσης, αξιοποιώντας τη στενή σχέση με τους ασθενείς μας, συμβάλλουμε καθημερινά στην ενημέρωσή τους για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού και είμαστε πρόθυμοι να βοηθήσουμε στη διευκόλυνση της εγγραφής των ηλικιωμένων στις λίστες των εμβολίων.

Αναμένουμε, λοιπόν, από την Πολιτεία να μας προστατεύσει, όπως οφείλει.

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Οι φαρμακοποιοί της Θεσσαλονίκης σας εκφράζουμε την έντονη δυσαρέσκειά μας και σας γνωρίζουμε ότι αισθανόμαστε βαθύτατα προσβεβλημένοι με τον αποκλεισμό μας. Τέτοιες ενέργειες, όπως αντιλαμβάνεστε, δεν προάγουν τη συνεργασία Πολιτείας και φαρμακοποιών σε θέματα Δημόσιας Υγείας.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα