Φοιτητές: Με τακτικές αντιτρομοκρατικής και χημικά η εκκένωση της κατάληψης στο ΑΠΘ

Αφού είχε αποφασιστεί η λήξη της κατάληψης, για ποιο λόγο έγινε η επέμβαση, αναρωτιούνται οι φοιτητές.

Parallaxi
φοιτητές-με-τακτικές-αντιτρομοκρατι-734037
Parallaxi

Σε καταγγελίες για τα όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης εκκένωσης της κατάληψης της Πρυτανείας του ΑΠΘ, προχωρούν φοιτητές της Σχολής Καλών Τεχνών σε ανακοίνωση τους την οποία διάβασαν και κατά τη διάρκεια της πορείας διαμαρτυρίας τους στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Πιο συγκεκριμένα, κάνουν λόγο για τακτικές αντιτρομοκρατικής και χρήση χημικών από τα ΜΑΤ, για την εκκένωση μίας κατάληψης που όπως σημειώνουν είχε ήδη αποφασιστεί να ολοκληρωθεί μετά το τέλος της προγραμματισμένης πορείας την Πέμπτη.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρουν:

«Σήμερα τα ξημερώματα, κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης εκκένωσης της κατειλημμένης πρυτανείας, 50+ μπάτσοι με πολιτικά και κουκούλες εισέβαλλαν στο κτήριο και με τακτικές αντιτρομοκρατικής ακινητοποίησαν στο έδαφος τα άτομα που βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή στο φουαγιέ και τους πέρασαν tie wraps, ενώ ματατζήδες έψαχναν όλους τους ορόφους για τα υπόλοιπα άτομα.

Στη συνέχεια περίπου 25 από τα άτομα αφέθηκαν. Εκείνα ζητήσαν το λόγο που διαχωρίζονται από τα υπόλοιπα συντρόφια τους, απαίτησαν να αφεθούν όλα ελεύθερα και παράλληλα παρέμειναν στο προαύλιο της πρυτανείας φωνάζοντας συνθήματα, μέχρι να απωθηθούν με ξύλο και χημικά από τα ΜΑΤ.

Το προηγούμενο βράδυ η συντονιστική συνέλευση της κατειλημμένης πρυτανείας είχε αποφασίσει τη λήξη της κατάληψης και την έξοδο από αυτή με την προγραμματισμένη φοιτητική πορεία της πέμπτης, κάτι το οποίο αναπαράχθηκε από τα καθεστωτικά media, επομένως ήταν γνωστό και στον κρατικό μηχανισμό. Παρ’ όλα αυτά το κράτος μέσω Χρυσοχοΐδη πήρε την πολιτική απόφαση και οι ένστολοι δολοφόνοι του εκκένωσαν την κατάληψη λίγες ώρες πριν την επίσημη λήξη της. Θέλοντας να έχει τον τελευταίο λόγο πάνω σε ένα ζήτημα που έχει απασχολήσει σύσσωμη τη φοιτητική και διοικητική κοινότητα τις τελευταίες εβδομάδες.

Τον τελευταίο λόγο θα τον έχουμε εμείς. Σε ένα καθεστώς τρόμου με μοναδικό θεμέλιο την έπαρση και την αλαζονεία οι αγώνες μας είναι δίκαιοι και θα νικήσουν.

ΔΕΝ ΥΠΟΤΑΣΣΟΜΑΣΤΕ»

Εκκενώθηκε η κατάληψη στο ΑΠΘ-Αστυνομικές δυνάμεις στο campus

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα