Top

Φωτιά Αττική: Aναζωπυρώσεις στην Κερατέα – Επιχειρούν τα ρωσικά αεροσκάφη στα Βίλια

Αυτή τη στιγμή, ευνοούν οι καιρικές συνθήκες καθώς πνέουν ασθενείς άνεμοι.

Parallaxi
φωτιά-αττική-aναζωπυρώσεις-στην-κερατ-802247
Parallaxi

Συνεχίζεται με αμείωτη ένταση οι μάχη των δυνάμεων της πυροσβεστικής προκειμένου να περιοριστεί το πύρινο μέτωπο που εξακολουθεί να καίει παρθένο δάσος στα Βίλια της Αττικής. Από το μεσημέρι της Τρίτης στην κατάσβεση της πυρκαγιά συνδράμουν και τα δύο ρωσικά μεγαθήρια «Ιλιούσιν» χωρητικότητας 40 τόνων, που πλέον κάνουν ρίψεις νερού πάνω στα μέτωπα στο όρος Πατέρας.

Συνολικά στην περιοχή επιχειρούν ακόμα 14 ελικόπτερα και 8 αεροσκάφη, μεταξύ των οποίων και το άλλο ρωσικό Beriev-200. Στόχος είναι να περιοριστεί το μέτωπο της φωτιάς μέχρι τις απογευματινές ώρες και σε κάθε περίπτωση μέχρι να πέσει το σκοτάδι, όταν και τα εναέρια μέσα σταματούν να ειχειρούν.

Σημειώνεται ότι εάν πέσει το σκοτάδι και τα εναέρια μέσα προσγειωθούν, χωρίς να έχει περιοριστεί η φωτιά, το έργο των πυροσβεστών θα είναι δύσκολο καθώς δεν υπάρχουν δρόμοι στο βουνό για να φτάσουν στη φωτιά τα επίγεια μέσα.

Αυτή τη στιγμή, ευνοούν και οι καιρικές συνθήκες καθώς πνέουν ασθενείς άνεμοι, μέχρι 3 μποφόρ, κάτι δημιουργεί ελπίδες για οριοθέτηση της πυρκαγιάς εντός τις ημέρας.

Σημειώνεται ότι το έργο της πυρόσβεσης συντονίζει ο Αρχηγός του Π.Σ. αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης που βρίσκεται στο πεδίο, ενώ επιχειρούν και πολύ ισχυρές επίγειες δυνάμεις με την συνδρομή του στρατού και μηχανημάτων, ενώ την δύσκολη δουλειά στα δύσβατα σημεία έχουν αναλάβει τα εναέρια μέσα.

Η φωτιά στα Βίλια όπως φαίνεται από τη μάνδρα / Εικόνα; Facebook
Δύο αναζωπυρώσεις στην Κερατέα

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική το απόγευμα της Τρίτης καθώς στην περιοχή της Κερατέας, όπου η φωτιά έμοιαζε να είναι σε ύφεση, σημειώθηκαν δύο μεγάλες αναζωπυρώσεις και συγκεκριμένα σε Αγιασμόθι και Δροσιά. Για να μην επεκταθούν, έχουν ενισχυθεί οι εναέριες δυνάμεις που επιχειρούν ρίψεις στην περιοχή.

Στο σημείο επιχειρούν 104 πυροσβέστες, τρία πεζοπόρα τμήματα, 40 οχήματα και 2 ελικόπτερα. Τις προσπάθειες πυρόσβεσης συνδράμουν, επίσης, εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.

Πηγή: ethnos.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα