Ελλάδα

Φωτιά στην Αττική: Το εφιαλτικό βίντεο στους πύρινους δρόμους

Δείτε το βίντεο που αναρτήθηκε στα social media.

Parallaxi
φωτιά-στην-αττική-το-εφιαλτικό-βίντεο-344826
Parallaxi

Ενδεικτικό της εφιαλτικής κατάστασης που επικρατεί στην Αττική είναι το βίντεο που κυκλοφόρησε στα social media και δείχνει την εικόνα που αντικρίζουν μέσα από τα αυτοκίνητά τους οι οδηγοί που κινούνται στην Εθνική Οδό.

Η φωτιά έχει προκαλέσει μποτιλιάρισμα πολλών χιλιόμετρων στην εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου, ενώ εκπρόσωπος της Ολυμπίας Οδού δήλωσε στον ΣΚΑΙ πως δεν υπάρχουν εγκλωβισμένοι οδηγοί και όσοι βρίσκονται στην αποκλεισμένη ζώνη θα απομακρυνθούν σταδιακά.

Το πύρινο μέτωπο, εκτός από τα Γεράνεια Όρη στην Κινέτα, εισήλθε σε τρεις οικισμούς της Βόρειας Κινέτας, στην Γαλήνη, στην Μαρούλα και στο Πανόραμα 2, που εκκενώνονται από τους κατοίκους τους.

Δεκάδες σπίτια έχουν παραδοθεί στις φλόγες.

Διαβάστε επίσης: Κάτοικοι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους – Μεγάλη φωτιά στην Αττική

«Οι πολίτες θα πρέπει να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των Αρχών για την δική τους ασφάλεια. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μια σκληρή μάχη στην Κινέτα, για να μπορέσουν να οριοθετήσουν την πυρκαγιά, κάτω από αντίξοες συνθήκες, αφού έχουν να αντιμετωπίσουν και τους δυνατούς ανέμους», τόνισε στο ΑΠΕ η εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Σταυρούλα Μαλλίρη, ενώ πρόσθεσε πως αναμένονται ενισχύσεις των πυροσβεστικών δυνάμεων με 17 οχήματα, από διαφορές περιοχές της περιφέρειας.

Με εντολή της αστυνομίας, λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς, έχουν διακοπεί στην περιοχή και τα δρομολόγια του προαστιακού σιδηροδρόμου.

Πηγή: ΑΠΕ/ΣΚΑΙ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα