Top

Φωτιά στις Μυκήνες κοντά στον αρχαιολογικό χώρο

Στο σημείο επιχειρούν ήδη δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Parallaxi
φωτιά-στις-μυκήνες-κοντά-στον-αρχαιολ-648863
Parallaxi

Πηγή εικόνων: argolikeseidhseis.gr/ arcadiaportal.gr

Σε εξέλιξη είναι πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση σε περιοχή του δήμου Αργους- Μυκηνών. Η φωτιά, σύμφωνα με την πυροσβεστική, καίει περιοχή με χαμηλή βλάστηση κοντά στον αρχαιολογικό χώρο, ο οποίος ωστόσο δεν κινδυνεύει.

Η φωτιά μαίνεται κοντά στον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών, ο οποίος και εκκενώθηκε, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η φωτιά καίει ξερά χόρτα μέσα σε ρεματιά με κατεύθυνση την Προσύμνη.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τοπικά Μέσα στο σημείο επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής από Ναύπλιο και Άργος.

Όπως έκανε γνωστό η πυροσβεστική για την κατάσβεση της πυρκαγιάς έχουν κινητοποιηθεί 27 πυροσβέστες με πεζοπόρο τμήμα, οκτώ οχήματα, δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Για προληπτικούς λόγους απομακρύνθηκαν επισκέπτες και εργαζόμενοι στον αρχαιολογικό χώρο

Απομακρύνθηκαν, για καθαρά προληπτικούς λόγους, επισκέπτες και εργαζόμενοι του αρχαιολογικού χώρου στις Μυκήνες, λόγω της πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στην ευρύτερη περιοχή.

Η φωτιά εξακολουθεί να καίει σε αγροτοδασική έκταση και σύμφωνα με την πυροσβεστική, δεν απειλεί τον αρχαιολογικό χώρο αλλά ούτε και κατοικημένες περιοχές.

Στην περιοχή επιχειρούν 27 πυροσβέστες με ένα πεζοπόρο τμήμα και 8 οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ ΜΠΕ/ CNN

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα