Ελλάδα

Φωτιά στο Μάτι: Στις 31/10 η δίκη – Ποιοι κάθονται στο εδώλιο

Άφησε πίσω της 103 νεκρούς, δεκάδες εγκαυματίες και ανυπολόγιστη οικολογική καταστροφή.

Parallaxi
φωτιά-στο-μάτι-στις-31-10-η-δίκη-ποιοι-κάθ-904576
Parallaxi

Στις 31 Οκτωβρίου θα καθίσουν στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας οι 21 κατηγορούμενοι για την φονική φωτιά στο Μάτι, τον Ιούλιο του 2018, που άφησε πίσω της 103 νεκρούς, δεκάδες εγκαυματίες και ανυπολόγιστη οικολογική καταστροφή.

Η διαδικασία αναμένεται να διαρκέσει επί μακρόν, λόγω του μεγάλου αριθμού των κατηγορουμένων και των μαρτύρων συγγενών των θυμάτων, οι οποίοι εδώ και τέσσερα χρόνια αναμένουν την ετυμηγορία της δικαιοσύνης για τους υπαίτιους αυτής της τραγωδίας.

Ειδικότερα στο εδώλιο για αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος θα καθίσουν βάσει του παραπεμπτικού βουλεύματος ο ηλικιωμένος που προκάλεσε την πυρκαγιά, η πρώην περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, δήμαρχοι της περιοχής, αυτοδιοικητικοί παράγοντες και στελέχη της Περιφέρειας, στελέχη της Πολιτικής Προστασίας, της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας για λάθη και παραλείψεις στην πρόληψη και την κατάσβεση της πυρκαγιάς αλλά και τους χειρισμούς που έγιναν με σκοπό τη διάσωση των ανθρώπινων ζωών.

Οι κατηγορούμενοι καλούνται να λογοδοτήσουν για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά συρροή δια παραλείψεως από υπόχρεους και μη, αλλά και της πρόκλησης σωματικών βλαβών κατά συρροή.

Επιπλέον, ο ηλικιωμένος που προκάλεσε την πυρκαγιά, θα λογοδοτήσει και για εμπρησμό από αμέλεια.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα