Top

Φωτιά Βαρυμπόμπη: Ανεξέλεγκτη η κατάσταση – Καίγονται σπίτια

Μεγάλη κινητοποίηση της πυροσβεστικής.

Parallaxi
φωτιά-βαρυμπόμπη-ανεξέλεγκτη-η-κατάσ-795533
Parallaxi
Εικόνα Twitter

Δραματική η κατάσταση με τη φωτιά στη Βαρυμπόμπη. «Η φωτιά στη Βαρυμπόμπη είναι ανεξέλεγκτη και έχουν κινητοποιηθεί πολλές δυνάμεις», δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής Βασίλης Κόκκαλης. 

Πριν από λίγα λεπτά, δόθηκε επίσημη εντολή εκκένωσης για τη Βαρυμπόμπη και τον οικισμό Αδάμες, λόγω της φωτιάς. Η ΕΡΤ μεταδίδει πως υπάρχουν εγκλωβισμένοι άνθρωποι μέσα στον οικισμό. Οι εκρήξεις που ακούγονται είναι διαρκείς, σπίτια και αυτοκίνητα καίγονται αυτή την ώρα μέσα στις Αδάμες ενώ σειρήνες ηχούν στην περιοχή και καλούν τους κατοίκους να εγκαταλείψουν την περιοχή. Η φωτιά έφτασε στο Ολυμπιακό χωριό το οποίο πλέον απειλεί σε απόσταση είκοσι μέτρων και εκκενώνεται από την αστυνομία. Πληροφορία για αστυνομικό που αγνοείται. 

Το μέτωπο της πυρκαγιάς είναι μεγάλο και ουσιαστικά μιλάμε για τρεις εστίες. Μια στην Άνω Βαρυμπόμπη, μια κοντά σε ιππικούς ομίλους της ευρύτερης περιοχής, όπου υπάρχει και επιχείρηση απομάκρυνσης των αλόγων και μια τρίτη που κινείται προς τον οικισμό Αδάμες. Αυτή η τρίτη εστία είναι που προβληματίζει περισσότερο τις Αρχές, γι’ αυτό δημιουργούνται αντιπυρικές ζώνες και έχουν παραταχθεί επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις προκειμένου να μην περάσουν οι φλόγες στη γειτονική βιομηχανική περιοχή. Πριν από λίγο έγινε γνωστό ότι εκκενώνονται η Βαρυμπόμπη και ο οικισμός Αδάμες.

Συγκεκριμένα εστάλη μήνυμα από το 112 που αναφέρει «Αν είστε στη Βαρυμπόμπη ή στις Αδάμες εκκενώστε προς Θρακομακεδόνες για λόγους ασφαλείας». Νωρίτερα εκκωνώθηκε μια κατασκήνωση κοντά στην πλατεία της Βαρυμπόμπης, στην οποία βρίσκονταν περίπου 80 παιδιά που έχουν μεταφερθεί ήδη σε ασφαλές σημείο. Στην περιοχή βρίσκονται δυνάμεις της Αστυνομίας για να διευκολύνουν την απομάκρυνση των κατοίκων σε ασφαλή σημεία, καθώς οι φλόγες έχουν φτάσει στην πλατεία της Βαρυμπόμπης και ήδη καίγονται σπίτια.

To μήνυμα από το 112 για γενική απομάκρυνση των κατοίκων της Βαρυμπόμπης και του οικισμού Αδάμες εστάλη πριν από λίγα λεπτά. Το μήνυμα αναφέρει: «Αν είστε στη Βαρυμπόμπη ή στις Αδάμες εκκενώστε προς Θρακομακεδόνες για λόγους ασφαλείας».

Ήδη στην περιοχή βρίσκονται δυνάμεις της Αστυνομίας για να διευκολύνουν την απομάκρυνση των κατοίκων σε ασφαλή σημεία.

Την ίδια ώρα στις φλόγες έχει παραδοθεί πολυκατοικία από τη φωτιά στην Βαρυμπόμπη.

Η φωτιά είναι σε εξέλιξη, ενώ έχουν υπάρξει αναφορές για εκρήξεις σε πυλώνες υψηλής τάσης. Τρεις είναι οι μεγάλες εστίες: Ένα κομμάτι μεγάλο στην Άνω Βαρυμπόμπη, ένα κοντά στους ιππικούς ομίλους και ένα κοντά στην Eθνική Oδό, στον οικισμό Αδάμες.

Η φωτιά απειλεί τη Βαρυμπόμπη, όπου έχει καεί τουλάχιστον ένα σπίτι, ενώ αναφέρθηκε πως κάηκε και ένα στρατόπεδο. Εκκενώνονται οι Αδάμες, ενώ νωρίτερα εκκενώθηκαν κάποιες βιομηχανίες, καθώς και μια παιδική κατασκήνωση. Νωρίτερα έκλεισε τμήμα της Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας (στην άνοδο στο ύψος της Λυκόβρυσης και στην κάθοδο στο ύψος του Αγίου Στεφάνου), ωστόσο άνοιξε λίγο αργότερα.

Μιλώντας στο MEGA ο δήμαρχος Αχαρνών Σπύρος Βρεττός, απηύθυνε δραματική έκκληση, καλώντας όλους τους κατοίκους της περιοχής να φύγουν από τα σπίτια τους.

«Η κατάσταση ξέφυγε πραγματικά. Αυτήν την στιγμή έχει περάσει μέσα στον οικισμό της Βαρυμπόμπης και καίγονται σπίτια. Κάνουμε έκκληση στους κατοίκους να φύγουν. Είναι κόλαση πραγματική, κάνω έκκληση να απομακρυνθεί ο κόσμος, να φύγουν όλοι από την Βαρυμπόμπη, η φωτιά είναι τεράστια» είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος και προσέθεσε:

«Εξαπλώνεται με τεράστια ταχύτητα προς τον οικισμό, έκκληση να φύγουν οι κάτοικοι».

Συναγερμός έχει σημάνει για τις βιομηχανικές εγκαταστάσεις επιχειρήσεων που βρίσκονται στην περιοχή που μαίνεται η μεγάλη φωτιά. Μάλιστα, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, η αστυνομία είναι έτοιμη να προχωρήσει σε εκκένωση των συγκεκριμένων παραγωγικών βιομηχανικών εγκαταστάσεων, στις οποίες θα μείνει μόνο το προσωπικό, που είναι επιφορτισμένο με την πυρασφάλεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Πυροσβεστική έχει δεχτεί κλήσεις για απεγκλωβισμό ατόμων σε εργοστάσια που υπέστησαν black out λόγω της φωτιάς.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με μαρτυρίες μοναχών, οι φλόγες έχουν φτάσει πολύ κοντά σε μοναστήρι της περιοχής.

ΑΔΜΗΕ: Δεν ξεκίνησε η φωτιά από εγκαταστάσεις του Διαχειριστή – Προβλήματα σε φανάρια

Διαψεύδονται από τον ΑΔΜΗΕ πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η φωτιά στη Βαρυμπόμπη ξεκίνησε από εγκαταστάσεις του Διαχειριστή.

Όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές, δεν σημειώθηκαν εκρήξεις σε Κέντρα Υπερυψηλής Τάσης ή Υποσταθμούς ενώ οι θόρυβοι που ακούστηκαν από τις εγκαταστάσεις οφείλονται σε χειρισμούς που γίνονται στον εξοπλισμό κάθε φορά που ένα κύκλωμα βγαίνει εκτός λειτουργίας.

Οι βυθίσεις τάσεις που σημειώνονται στην Αττική εξαιτίας της πυρκαγιάς έχουν θέσει εκτός λειτουργίας πολλούς φωτεινούς σηματοδότες με αποτέλεσμα να δημιουργούνται και προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων.

Άνοιξε η εθνική

Εξαιτίας της φωτιάς στην περιοχή, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων, στην Λ. Τατοΐου από την Λ. Κύμης έως την οδό Ερυθραίας, στην οδό Ερυθραίας από το ύψος της γέφυρας Βαρυμπόμπης, στην Λ. Τατοΐου από την οδό Πάρνηθος (Ιπποκράτειος Πολιτεία-Ταβέρνα Λάμπρος). Η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ανακοίνωσε πως λόγω της μεγάλης φωτιάς που μαίνεται στην περιοχής της Βαρυμπόμπης η σημερινής (3/8) γιορτή που είχε προγραμματιστεί στα Σεπόλια αναβάλλεται.

Τις ευχές του σε όσους απειλούνται από τη φωτιά στην Βαρυμπόμπη έστειλε ο σταρ του ΝΒΑ, Γιάννης Αντετοκούνμπο, ενημερώνοντας παράλληλα με ανάρτησή του στα social media, πως η προγραμματισμένη φιέστα στα Σεπόλια -για απόψε (22:00) με το κύπελλο του πρωταθλητή του ΝΒΑ- αναβάλλεται.

«Ευχόμαστε να μην έχουμε θύματα από τη φωτιά. Εννοείται ότι ακυρώνουμε τη σημερινή γιορτή στα Σεπόλια.Θα ενημερώσουμε για νέα μέρα κ ώρα!», έγραψε χαρακτηριστικά ο Greek Freak στην ανάρτησή του.

Πηγή: ethnos.gr, news247.gr, in.gr, enikos.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα