Top

Φωτιά Βίλια: Μεγάλη μάχη με τις φλόγες – Καίγονται σπίτια

Υπάρχει συνεχής αλλαγή της φοράς του ανέμου.

Parallaxi
φωτιά-βίλια-μεγάλη-μάχη-με-τις-φλόγες-8211-802777
Parallaxi

Νέα μεγάλη αναζωπύρωση στη φωτιά στα Βίλια θέτει σε κίνδυνο και πάλι το χωριό παρά την υπεράνθρωπη προσπάθεια που έγινε νωρίτερα και στο παρά πέντε σώθηκαν τα πρώτα σπίτια.

Κι ενώ νωρίτερα όλοι πίστευαν ότι θα μπει μέσα στον οικισμό έγινε αμέσως επιχείρηση ανάσχεσης με όλα τα εναέρια μέσα και τις επίγειες δυνάμεις. Ανακόπηκε και δεν έφθασε στον οικισμό. Ωστόσο, λίγο μετά τις 5:00 το απόγευμα άλλαξε η φορά του ανέμου και μια νέα αναζωπύρωση άρχισε να απειλεί πάλι το χωριό.

Αυτή την ώρα συνεχίζεται η προσπάθεια ελέγχου του νοτίου τμήματος της πυρκαγιάς προς Βένιζα, Γκίνη και Αγία Τριάδα, με ενέργειες διάνοιξης ζωνών ειδικά για αποφυγή επέκτασης προς Καντήλι και Μελετάκι. Υπάρχει συνεχής αλλαγή της φοράς του ανέμου.

«Είναι πολύ κοντά η φωτιά στο χωριό. Άλλαξαν πολλά από τις 14:30 η ώρα. Αλλού πήγαινε η φωτιά και αλλού κατέληξε. Οι άνεμοι ενισχύθηκαν και το μέτωπο τώρα είναι σε μικρή απόσταση από τα σπίτια. Στις 16:30 μας είπαν ότι δεν χρειάζεται να γίνει εκκένωση. Δεν ξέρω γιατί δεν το έχουν ζητήσει ακόμα. Υπάρχει δρόμος για να φύγει ο κόσμος», δήλωσε στο MEGA ο κ. Κόκκαλης, Aντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας.

Στάχτη πάνω από 80.000 στρέμματα

Όπως ανέφεραν στο ΑΠΕ- ΜΠΕ στελέχη της Πολιτικής Προστασίας, μια πρώτη πρόχειρη εκτίμηση είναι ότι στα Βίλια έχουν καεί πάνω από 80.000, (ίσως και 90.000) στρέμματα δάσους, ενώ το ακριβές μέγεθος της καταστροφής, θα καταγραφεί από τον δορυφόρο μετά την κατάσβεση της πυρκαγιάς. Χαρακτηριστικό είναι ότι μέχρι χτες ο δορυφόρος έδειχνε περίπου 50.000 στρέμματα καμένα, αλλά η χθεσινή αναζωπύρωση κατέστρεψε άλλα τουλάχιστον 30.000 στρέμματα και η φωτιά εξακολουθεί να καίει.

Πηγή: ΑΠΕ /  In.gr

Δείτε επίσης

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα