Ελλάδα

Φούντωσε ξανά η πυρκαγιά στα Βίλια

Oι φλόγες έφτασαν 500 μέτρα από τα πρώτα σπίτια.

Parallaxi
φούντωσε-ξανά-η-πυρκαγιά-στα-βίλια-802712
Parallaxi
Στιγμιότυπο Βίντεο

Νέες αναζωπυρώσεις σημειώνονται στη φωτιά στα Βίλια, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν μάχες για τρίτη ημέρα σε όλα τα μέτωπα σε μια προσπάθεια να καταφέρουν να περιορίσουν την πυρκαγιά.

Όπως δήλωσε πρώην δημοτική σύμβουλος των Βιλίων στο έκτακτο δελτίο ειδήσεων του Open οι φλόγες έφτασαν 500 μέτρα από τα πρώτα σπίτια με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να κάνουν αγωνιώδεις προσπάθειες να σώσουν τις περιουσίες των κατοίκων της περιοχής.

Οι επιτελείς της Πυροσβεστικής φοβούνται τις αναζωπυρώσεις, καθώς το δάσος είναι πυκνό και δύσβατο, κάτι που καθιστά πολύ δύσκολη την προσέγγιση του μετώπου από τις επίγειες δυνάμεις. Αυτό συνέβη και χτες με τη μεγάλη αναζωπύρωση που προξένησε τεράστια καταστροφή. Σημειώνεται ότι η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ήδη ενεργοποιήσει το ευρωπαϊκό σύστημα Copernicus για την καταγραφή των καμένων εκτάσεων, τόσο στα Βίλια όσο και στην Λαυρεωτική, το οποίο μέχρι στιγμής έχει δώσει αποκαρδιωτικά στοιχεία.

Νέο μέτωπο στις Βουφράδες Μεσσηνίας

Ένα νέο μέτωπο φωτιάς ξέσπασε, το μεσημέρι της Τετάρτης, 18 Αυγούστου, στη Μεσσηνία. Η πυρκαγιά μαίνεται στη Δημοτική Ενότητα Βουφράδων, κοντά στο χωριό Καζάρμα.

Η πυροσβεστική κινητοποιήθηκε άμεσα, και στην φωτιά επιχειρούν 12 πυροσβέστες με 5 οχήματα, ενώ ρίψεις νερού πραγματοποιεί κι ένα Πετζετέλ από αέρος. Για την ώρα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, δεν υπάρχει απειλή.

Πηγή: OPEN / ethnos.gr

Διαβάστε επίσης:

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα