Διεθνή

“Φρένο” στα πρωτοχρονιάτικα πάρτι βάζει η Νότια Κορέα

Καθώς και σε ορισμένα μαθήματα μουσικής.

Parallaxi
φρένο-στα-πρωτοχρονιάτικα-πάρτι-βά-677414
Parallaxi
Απαγορεύονται τα πάρτι της Πρωτοχρονιάς και ορισμένα μαθήματα μουσικής στη Νότια Κορέα, με σκοπό- όπως ανακοίνωσαν οι αρχές- τον περιορισμό της εξάπλωσης του κοροναϊού.
Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, σε δημόσιες σάουνες και ορισμένα καφέ πρέπει επίσης να μπει λουκέτο μετά την αύξηση των μολύνσεων, με τον ταχύτερο ρυθμό από τις πρώτες μέρες της πανδημίας.
Παρότι η Νότια Κορέα σημείωσε μία μεγάλη επιτυχία παγκοσμίως ως προς τον περιορισμό διασποράς του κορωνοϊού, οι αυξήσεις στις λοιμώξεις επανεμφανίστηκαν με ραγδαίους ρυθμούς.
Συγκεκριμένα, οι αρχές ανέφεραν 450 νέες μολύνσεις την Κυριακή, αφού καταγράφηκαν περισσότερα από 500 κρούσματα για τρεις συνεχόμενες ημέρες.
«Οι εκδηλώσεις στο τέλος του έτους και τα πάρτι που διοργανώνονται από ξενοδοχεία, αίθουσες, ξενώνες και άλλες εγκαταστάσεις διαμονής θα απαγορευθούν εντελώς», δήλωσε ο πρωθυπουργός σε ενημέρωση μετά από συνάντηση με αξιωματούχους υγείας.
«Η εκτίμησή μας είναι ότι χρειαζόμαστε το τρίτο ταμείο στήριξης. Η κυβέρνηση θα καταλήξει για τις επόμενες κινήσεις, μετά από συζήτηση και με τα κόμματα της αντιπολίτευσης» κατέληξε.
Με πληροφορίες του Reuters
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα