Διεθνή

Γαλλία: Διαμαρτυρία ελλήνων για την υποστελέχωση στα Τμήματα Ελληνικής Γλώσσας

Οργανώνουν συγκέντρωση στην ελληνική πρεσβεία

Parallaxi
γαλλία-διαμαρτυρία-ελλήνων-για-την-υπ-868002
Parallaxi

Mε τα προβλήματα υποστελέχωσης στα Τμήματα Ελληνικής Γλώσσας στο Παρίσι να αυξάνονται αντί να μειώνονται, οι Ελληνες που ζουν στη γαλλική πρωτεύουσα προσφεύγουν, ελλείψει άλλων λύσεων, στην ακτιβίστικη δράση.

Ετσι, λοιπόν, στις 22 Μαρτίου έχει προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας σε χώρο που βρίσκεται πολύ κοντά στην ελληνική πρεσβεία κατά την οποία θα επιδώσουν και κείμενο στον πρέσβη ή σε αντιπρόσωπό του.

Οι Ελληνες του Παρισιού προχώρησαν στη συγκεκριμένη κίνηση διότι βλέπουν τα Τμήματα Ελληνικής Γλώσσας να απαξιώνονται μέσα από τη μείωση του εκπαιδευτικού προσωπικού που εφέτος ειδικά έχει φτάσει σε δραματικά επίπεδα.

Υποστηρίζουν δε εδώ και μήνες ότι το Υπουργείο Παιδείας, παρά τις κατά καιρούς προφορικές υποσχέσεις του, δεν έχει ικανοποιήσει κανένα από τα αιτήματα, σημαντικότερο εκ των οποίων είναι οι προσλήψεις εκπαιδευτικών.

Διεκδικούν επίσης, όπως τονίζουν, την έγκαιρη άφιξη και ανάληψη καθηκόντων των εκπαιδευτικών και την προσαρμογή του επιμισθίου τους στο σημερινό κόστος ζωής (που στο Παρίσι είναι εξαιρετικά αυξημένο).

Πηγη – news247

#TAGS
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα