Διεθνή

Γαλλία: Σε καραντίνα 14 ημερών οι ταξιδιώτες που φτάνουν στη χώρα

Όταν θα φθάνουν στη χώρα, προκειμένου να βοηθήσουν στο να περιοριστεί η διασπορά του νέου κορονοϊού

Parallaxi
γαλλία-σε-καραντίνα-14-ημερών-οι-ταξιδι-408594
Parallaxi

Οι ταξιδιώτες στη Γαλλία, μεταξύ αυτών και οι Γάλλοι πολίτες που επιστρέφουν στην πατρίδα τους, θα τίθενται σε υποχρεωτική καραντίνα δύο εβδομάδων και πιθανή απομόνωση, όταν θα φθάνουν στη χώρα, προκειμένου να βοηθήσουν στο να περιοριστεί η διασπορά του νέου κορονοϊού, έγινε γνωστό από το γαλλικό υπουργείο Υγείας.

Η Γαλλία, που είναι η πέμπτη πλέον πληγείσα χώρα παγκοσμίως από τον νέο κορονοϊό με 24.594 θανάτους προετοιμάζεται να άρει σταδιακά τα μέτρα καραντίνας από την 11η Μαΐου.

Οι νέοι κανονισμοί καραντίνας θα συμπεριληφθούν σε διάταγμα που θα εκδοθεί και θα εξειδικεύει τα μέτρα που θα προβλέπονται στο νομοσχέδιο για την παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης έως την 24η Ιουλίου, μια ενέργεια που θα επιτρέπει στην κυβέρνηση να περιορίζει την ελευθερία των μετακινήσεων.

“Η καραντίνα θα επιβληθεί σε οποιοδήποτε πρόσωπο επιστρέφει σε γαλλικό έδαφος” είπε ο υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε μετά την εβδομαδιαία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η διάρκεια και οι συνθήκες τόσο της καραντίνας για τους ασυμπτωματικούς ασθενείς όσο και της απομόνωσης για όσους έχουν εμφανίσει συμπτώματα της νόσου COVID-19, θα καθορίζονται σε διάταγμα που θα εκδοθεί.

Συμπλήρωσε ότι οι αποφάσεις για την απομόνωση των ανθρώπων θα ελέγχονται εξονυχιστικά από δικαστές για να διασφαλίζεται ότι θα είναι δικαιολογημένες και δίκαιες.

Προς το παρόν δεν είναι σαφές εάν η καραντίνα θα εφαρμοστεί μονάχα σε πολίτες που θα έρχονται από χώρες εκτός της Σένγκεν, εάν θα πρέπει να αυτο-απομονώνονται στα σπίτια τους ή σε ξενοδοχεία και για πόσο χρόνο θα εφαρμόζονται τα εν λόγω μέτρα.

Ο αριθμός των ανθρώπων που πέθαναν νικημένοι από τον νέο κορονοϊό στη Γαλλία αυξήθηκε κατά 166 και ανέρχεται πλέον σε 24.760 σήμερα, ενώ οι νοσηλείες στα νοσοκομεία και στις μονάδες εντατικής θεραπείας συνεχίζουν να καταγράφουν πτώση, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Ο σημερινός απολογισμός των νεκρών είναι χαμηλότερος από τον χθεσινό, όπου είχαν καταγραφεί 218 νέοι θάνατοι.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται με την COVID-19 μειώθηκε σε 25.827 από 25.887 χθες και ο αριθμός των ασθενών στις ΜΕΘ κατέγραψε πτώση και ανέρχεται σε 3.827 από 3.878.

Πηγή: ΑΠΕ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα