Διεθνή

Η Γαλλία σε πανεθνικό lockdown

Ιταλία: Υποχρεωτικός εμβολιασμός υγειονομικού προσωπικού και φαρμακοποιών

Parallaxi
η-γαλλία-σε-πανεθνικό-lockdown-652338
Parallaxi

Μακρόν: Από το Σάββατο και για έναν μήνα επεκτείνονται σε όλη τη Γαλλία τα περιοριστικά μέτρα, κλείνουν για 3 εβδομάδες τα σχολεία

Τα μέτρα που ισχύουν σήμερα τοπικά για την αντιμετώπιση της πανδημίας θα επεκταθούν από το Σάββατο σε όλη τη χώρα, ανακοίνωσε απόψε ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, σε τηλεοπτικό διάγγελμά του.

Οι περιορισμοί θα ισχύσουν για τουλάχιστον έναν μήνα.

«Θα χάσουμε τον έλεγχο αν δεν ενεργήσουμε τώρα», προειδοποίησε ο Γάλλος πρόεδρος.

Τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί, που παρέμεναν ανοιχτά, θα κλείσουν για τρεις εβδομάδες, αντί για δύο που είναι κανονικά το διάστημα των εαρινών διακοπών. Η Γαλλία είχε κλείσει τα σχολεία για δύο μήνες κατά τη διάρκεια του πρώτου λοκντάουν, την περασμένη άνοιξη, όμως δεν έκανε το ίδιο και τον Νοέμβριο, επιβάλλοντας μόνο ορισμένους περιορισμούς στον αριθμό των μαθητών ανά τάξη.

«Είναι η καλύτερη λύση για να επιβραδύνουμε τον ιό», διαβεβαίωσε ο πρόεδρος Μακρόν.

Ιταλία: Υποχρεωτικός εμβολιασμός υγειονομικού προσωπικού και φαρμακοποιών Το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν 23.904 κρούσματα κορονοϊού, με 467 θανάτους

Σήμερα στην Ιταλία καταγράφηκαν 23.904 κρούσματα κορονοϊού, με 467 θανάτους. Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 351.000 διαγνωστικά τεστ, το 6,8% από τα οποία προέκυψε θετικά. Από την αρχή της πανδημίας μολύνθηκαν 3.584.899 άνθρωποι και 109.346 έχασαν την ζωή τους.

Σε σχέση με χθες, στις μονάδες εντατικής θεραπείας της χώρας βρίσκονται 6 λιγότεροι ασθενείς από χθες, αλλά και στους νοσοκομειακούς θαλάμους είναι 51 λιγότεροι. Είναι η δεύτερη ημέρα κατά την οποία καταγράφεται μείωση των ασθενών στις ΜΕΘ.

Αυτή την ώρα, τέλος, ολοκληρώνεται το υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης Ντράγκι, το οποίο αναμένεται να αποφασίσει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό γιατρών, νοσοκόμων, βοηθητικού προσωπικού των νοσοκομείων της Ιταλίας, αλλά και των φαρμακοποιών.

Κύπρος: 434 νέα κρούσματα ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας

434 νέα κρούσματα κορονοϊού ανακοίνωσε την Τετάρτη (31/03) το υπουργείο Υγείας της Κύπρου, ενώ δεν καταγράφηκαν θάνατοι ασθενών με τελική αιτία θανάτου την COVID-19 το τελευταίο 24ωρο.

176 ασθενείς COVID-19 νοσηλεύονται, εκ των οποίων οι 43 σε σοβαρή κατάσταση.

Έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 51.301 τεστ ανίχνευσης της νόσου με τη μοριακή μέθοδο (PCR) και τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test).

Ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων κορονοϊού ανέρχεται σε 45,864, ενώ ο συνολικός αριθμός θανάτων παραμένει 256.

Βρετανία: Έχοντας εμβολιαστεί, η βασίλισσα συνάντησε πιλότους που “καταδιώκουν Ρώσους”

Η βασίλισσα Ελισάβετ, ηλικίας 94 ετών, πραγματοποίησε σήμερα την πρώτη εξόρμησή της εκτός του Κάστρου του Ουίνδσορ, μετά τον εμβολιασμό της κατά της covid-19 και συναντήθηκε με πιλότους, τους οποίους ρώτησε εάν «καταδιώκουν τους Ρώσους». Χωρίς να φοράει μάσκα, η Ελισάβετ τίμησε τα 100 χρόνια της πολεμικής αεροπορίας της Αυστραλίας, με μια επίσκεψη σε ένα στρατιωτικό μνημείο στη νότια Αγγλία.

Σε συνομιλία που είχε με τον διοικητή μιας μοίρας σχετικά με τα καθήκοντά του, τον ρώτησε εάν «τον έχουν στείλει να καταδιώξει τους Ρώσους».

«Αυτό είναι σωστό, κυρία, διασκεδάζουμε πολύ!», απάντησε ο στρατιωτικός.

Η βρετανική πολεμική αεροπορία επιδίδεται τον τελευταίο καιρό σε αναχαιτίσεις ρωσικών αεροσκαφών, που προσεγγίζουν τον εναέριο χώρο της Βρετανίας, με φόντο τις εντάσεις μεταξύ Μόσχας και Λονδίνου.

Η Ελισάβετ και ο 99χρονος σύζυγός της, πρίγκιπας Φίλιππος έκαναν τον Ιανουάριο την πρώτη δόση του εμβολίου κατά της covid-19. Το παλάτι του Μπάκινγαμ δεν έχει επικοινωνήσει μια πιθανή δεύτερη δόση, που γίνεται στη χώρα 12 εβδομάδες μετά την πρώτη.

Βραζιλία: «Πράσινο» για το εμβόλιο Johnson & Johnson της Janssen

Η ρυθμιστική υγειονομική αρχή της Βραζιλίας Anvisa ανακοίνωσε σήμερα ότι ενέκρινε για έκτακτη χρήση το εμβόλιο της Johnson & Johnson κατά του COVID-19, το οποίο ανέπτυξε η Janssen, η φαρμακευτική θυγατρική της αμερικανικής φαρμακοβιομηχανίας.

Η ρυθμιστική υγειονομική αρχή της Βραζιλίας Anvisa ανακοίνωσε σήμερα ότι ενέκρινε για έκτακτη χρήση το εμβόλιο της Johnson & Johnson κατά του COVID-19, το οποίο ανέπτυξε η Janssen, η φαρμακευτική θυγατρική της αμερικανικής φαρμακοβιομηχανίας.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα