Διεθνή

Γερμανία: Ακροδεξιά οργάνωση προετοίμαζε πραξικόπημα

Συνελήφθησαν 25 άτομα

Parallaxi
γερμανία-ακροδεξιά-οργάνωση-προετοί-945009
Parallaxi

Μια εκτεταμένη επιχείρηση της γερμανικής αστυνομίας στους κόλπους οργανώσεων της άκρας δεξιάς και υποστηρικτών θεωριών συνωμοσίας οδήγησε σήμερα το πρωί στη διάλυση ενός πυρήνα που σχεδίαζε ένοπλες επιθέσεις και είχε στόχο κυρίως την Μπούντεσταγκ, την κάτω βουλή του γερμανικού κοινοβουλίου, ανακοινώθηκε από το γραφείο του ομοσπονδιακού εισαγγελέα.

Σύμφωνα με γερμανικά δημοσιεύματα, η ομάδα που αποτελείται από ακροδεξιούς και πρώην στρατιωτικούς σχεδίαζε να εισβάλει στο κτίριο του κοινοβουλίου, στο Μπούντεσταγκ, και να καταλάβει την εξουσία.

Οι επιδρομές της αστυνομίας πραγματοποιήθηκαν σε 11 ομοσπονδιακά γερμανικά κρατίδια και συνελήφθησαν 25 άτομα που ανήκαν στην οργάνωση «Πολίτες του Ράιχ» (Reichsbürger).

Μεταξύ των συλληφθέντων βρίσκονταν δύο φερόμενοι ως αρχηγοί σύμφωνα με τους ομοσπονδιακούς εισαγγελείς.

Οι Πολίτες του Ράιχ, το οποίο βρίσκεται εδώ και καιρό στο στόχαστρο της γερμανικής αστυνομίας για βίαιες επιθέσεις και ρατσιστικές θεωρίες συνωμοσίας, αρνούνται επίσης να αναγνωρίσουν το σύγχρονο γερμανικό κράτος.

Υπολογίζεται ότι περίπου 50 άνδρες και γυναίκες φέρονται ως μέλη της ομάδας, οι οποίοι λέγεται ότι σχεδίαζαν να ανατρέψουν τη δημοκρατία και να την αντικαταστήσουν με ένα νέο κράτος κατά το πρότυπο της Γερμανίας του 1871. «Δεν έχουμε ακόμη όνομα για την ομάδα αυτή», δήλωσε εκπρόσωπος της ομοσπονδιακής εισαγγελίας.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα