Γερμανία: Εμβολιάστηκε πάνω από 87 φορές για να πουλάει πλαστά πιστοποιητικά
Πλούτισε πουλώντας τα πιστοποιητικά.
Ούτε μία, ούτε δύο, ούτε τρεις… 87 φορές εμβολιάστηκε κατά του κορονοϊού άνδρας που συνελήφθη στη Γερμανία και ελέγχεται για απάτη.
Σύμφωνα τις πληροφορίες που έλαβε η έγκυρη εφημερίδα Frei Presse, ο 61χρονος άνδρας, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν δημοσιευτεί, επισκέφθηκε πολλά κέντρα εμβολιασμού στα κρατίδια της ανατολικής Γερμανίας Σαξονία και Σαξονία – Άνχαλτ.
Είναι σχεδόν σίγουρο ότι ο άνδρας έκανε το εμβόλιο έως και τρεις φορές την ημέρα σε διαφορετικά Κέντρα καταγράφοντας 87 εμβολιασμούς κατά του κορωνοϊού μόνο στο κρατίδιο της Σαξονίας!
Ένας νοσηλευτής σε εμβολιαστικό κέντρο στη Δρέσδη, άρχισε να τον υποψιάζεται, όταν τον αναγνώρισε αφού τον είχε δει αρκετές φορές να εμβολιάζεται. Οι Αρχές κινητοποιήθηκαν και την επόμενη φορά που ο άνδρας μπήκε σε ένα κέντρο εμβολιασμού στην πόλη Έιλεμπεργκ, έξω από τη Λειψία, το προσωπικό κάλεσε την αστυνομία, που έφθασε άμεσα και τον συνέλαβε.
Απαγγέλθηκαν κατηγορίες εναντίον του άνδρα με την υποψία για συμμετοχή του στην πώληση πιστοποιητικών εμβολιασμού. Αυτή τη στιγμή διεξάγονται έρευνες για εγκληματικές ενέργειες στο κρατίδιο της Σαξονίας, με τις Αρχές και σε άλλα γερμανικά κρατίδια να ερευνούν τις κινήσεις του άνδρα. Δεν είναι σαφές πόσες φορές εμβολιάστηκε ο ύποπτος, αλλά ο αριθμός αναμένεται να είναι μεγαλύτερος από τα 87 ήδη γνωστά εμβόλια.
Πώς το ξέφυγε τόσο καιρό;
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, κάθε φορά που ο άνδρας έμπαινε σε ένα χώρο εμβολιασμού, έφερνε μαζί του ένα νέο, λευκό έγγραφο εμβολιασμού. Αφού εμβολιαζόταν αφαιρούσε τις σελίδες με τις πληροφορίες σχετικά με τους αριθμούς παρτίδας εμβολίων και τις πουλούσε σε αντιεμβολιαστές.
Ο άνδρας δήλωνε συμμετοχή και έκλεινε ραντεβού εμβολιασμού, χρησιμοποιώντας το όνομά του και την ημερομηνία γέννησής του, αλλά δεν παρουσίαζε την κάρτα ασφάλισης υγείας – κάτι που θα μπορούσε ενδεχομένως να είχε αποκαλύψει τις ενέργειές του νωρίτερα.
Η υπόθεση κατέδειξε τα κενά στο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης της Γερμανίας, όπου οι ιατρικές πληροφορίες σε μεγάλο βαθμό δεν είναι ψηφιοποιημένες.
ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ