Ο Γεροτζιάφας απαντάει για εμβολιασμούς, θρομβώσεις, θανάτους και γονιμότητα

«Δεν υπάρχει μια ευθύγραμμη σχέση, σου βάζω το εμβόλιο, παθαίνεις θρόμβωση και κάποιοι θα πεθάνουν»

Parallaxi
ο-γεροτζιάφας-απαντάει-για-εμβολιασμ-690873
Parallaxi

Για τις παρενέργειες που προκαλεί το εμβόλιο της AstraZeneca, το αν είναι εφικτό να διαγνωσθεί από πριν ποιοι μπορεί να υποστούν θρόμβωση, αλλά και στα όσα ακούγονται περί πρόκληση στειρότητας σε άνδρες και γυναίκες, μίλησε σε εκπομπή του MEGA, o Γρηγόρης Γεροτζιάφας, καθηγητής Αιματολογίας στην Ιατρική Σχολή της Σορβόννης.

«Πρόκειται για μια αντίδραση που οφείλεται σε υπερευαισθησία του ανοσολογικού συστήματος απέναντι στον αδενοϊό και την πρωτεΐνη του ιού κορωνοϊού που αρχίζει να βγαίνει. Είναι μικτή αιτιολογία. Δεν ευθύνεται μόνο το εμβόλιο, αλλά κυρίως το πρόβλημα ξεκινά από την πρωτεΐνη του ιού. Δεν υπάρχει μια ευθύγραμμη σχέση, σου βάζω το εμβόλιο, παθαίνεις θρόμβωση και κάποιοι θα πεθάνουν. Ο ιός αυτός είναι πολύ σκληρός. Προκαλεί από μόνος του θρόμβωση. Όταν δίνουμε στον οργανισμό ένα κομμάτι του, πυροδοτεί μια διαδικασία θρόμβωση» σημείωσε.

Τόνισε δε ότι δεν είναι εφικτό να διαγνωστεί προ εμβολίου ποιοι θα κάνουν θρόμβωση. «Δεν μπορούμε να το προλάβουμε. Και είναι επικίνδυνο να κάνει κάποιος εξετάσεις πριν το εμβόλιο. Μπορεί να γίνει και αισχροκέρδεια πάνω στο θέμα. Ούτε ένας γιατρός μπορεί να δει τα χαρακτηριστικά, ένα προφίλ του ασθενή για το θέμα».

«Ο μη εμβολιασμός» πρόσθεσε, «των ανθρώπων που έχουν ιστορικό θρόμβωσης θα τους εκθέσει στον κίνδυνο να περάσουν βαριά τον κορονοϊό. Ο κορονοϊός έχει κατά 17% συχνότητα φλεβικής θρόμβωσης κατά μέσο όρο».

Ο καθηγητής υπογράμμισε την ανάγκη να παρακολουθούνται από γιατρό όσοι εμβολιασθέντες έχουν συμπτώματα για πάνω από δύο ημέρες μετά τον εμβολιασμό τους.

Τέλος χαρακτήρισε «καθαρή ανοησία» ότι τα εμβόλια προκαλούν στειρότητα σε άνδρες και γυναίκες. «Αυτή η κουβέντα γίνεται μόνο στην Ελλάδα» είπε, υπογραμμίζοντας ότι «η γονιμότητα δεν έχει καμία σχέση με τα εμβόλια. Όπως και η ίδια η νόσηση δεν έχει σχέση με τη γονιμότητα».

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα