Top

Γιαγιά 14χρονης: Φοβόμασταν τη διασωλήνωση

''Δεν τη στέλναν οι γονείς της στο νοσοκομείο για να μη διασωληνωθεί''

Parallaxi
γιαγιά-14χρονης-φοβόμασταν-τη-διασωλήν-223975
Parallaxi
Όπως ομολογεί η γιαγιά της 14χρονης από τη Δράμα που χρειάστηκε παρέμβαση του εισαγγελέα για να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, η οικογένεια φοβόταν τη διασωλήνωση.
Παρά την επιμονή των γιατρών για την κατάσταση της 14χρονης με κορονοϊό στη Δράμα, η οικογένειά της αρνούνταν να νοσηλευθεί με αποτέλεσμα να παρέμβει ο εισαγγελέας, ενώ σύμφωνα με τη γιαγιά της φοβόντουσαν τη διασωλήνωση.
Η μαθήτρια δεν μπορούσε να αναπνεύσει, ωστόσο, ο φόβος της οικογένειας για τη διασωλήνωση τους έκανε να αγνοήσουν τους γιατρούς και να θέσουν τη ζωή της ανήλικης σε κίνδυνο.

«Διασωλήνωση, αυτό φοβόμασταν. Τη διασωλήνωση. Αυτό το φοβόμασταν πάρα πολύ», ομολογεί η γιαγιά της 14χρονης που μεταφέρθηκε με κορωνοϊό στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης, κατόπιν εισαγγελικής παρέμβασης, καθώς οι γονείς του κοριτσιού είναι αρνητές του ιού.

Όπως περιέγραψε, μιλώντας στο MEGA, όταν ο πυρετός δεν υποχωρούσε, κάλεσαν παιδίατρο στο σπίτι, η οποία μόλις εξέτασε τη μικρή, τους ενημέρωσε πως η εισαγωγή στο νοσοκομείο είναι μονόδρομος. Με τους ανεμβολίαστους γονείς να αρνιούνται πεισματικά να μεταφέρουν τη μαθήτρια στο νοσοκομείο, η παιδίατρος κατήγγειλε το περιστατικό στον Ιατρικό Σύλλογο.
«Και το παιδί δεν ήθελε με τίποτα. Έκλαιγε, χτυπιόταν. Μας έλεγε “δεν πάω στο νοσοκομείο, δεν πάω στο νοσοκομείο”. Και είπαμε δε θα πάει γιατί μας κορόιδεψαν με τον γαμπρό μας. Απλώς η παιδίατρος πήγε και κατήγγειλε το περιστατικό και μας έστειλαν στο νοσοκομείο», αναφέρει η γιαγιά της.
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα